SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendi Cebimizden 6.5 Milyon Verdik"

0
Güncellendi - 2016-05-02 16:16:34
A- A+ PAYLAŞ

Alima Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, sarı-kırmızılı takımda yaşanan son gelişmeler ve kulübün ekonomik yapısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan olduğu 2 yılda yönetim kurulu olarak kendi ceplerinden 6,5 milyona TL’ye yakın kulübe para aktardıklarını belirten Gevrek, 31 Mayıs itibariyle tüm futbolcu alacaklarını ödeyeceklerini söyledi.

Yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Gevrek, “Yeni sezona şampiyonluk hedefiyle borçsuz bir şekilde gireceğiz” dedi.

“OYUNCULARIN ALACAKLARI KONUSUNDA BAZEN GECİKMELER OLUYOR”

Kayseri Erciyesspor ve Altınordu maçları öncesi prim ödemeleri konusunda sıkıntılar yaşandığını doğrulayan ancak bunların büyütülecek boyutlarda olmadığını ifade eden Gevrek, “Bakın geçen sezondan itibaren zaman zaman böyle dönemler oldu. Ama her defasında bunu kendi içimizde çözdük. Oyuncuların alacakları konusunda bazen gecikmeler oluyor. Türkiye’de birçok büyük kulüplerde dahi daha fazlası oluyor. Biz de oyuncularımızla bunu istişare ettik. Ama bu demek değil ki futbolcular Altınordu maçını bilerek kaybetti. Zaten yazılı açıklamamda da bu durumu ifade ettim. Oyuncularımız bu sezon üzerlerine düşeni yaptı, ilk hedefimizi gerçekleştirdi. Şimdi de ellerinden geldiği gayreti Play-Off için gösteriyorlar. İlk 6 olur ya da olmaz. Biz çok şükür 2 yıldır verdiğimiz sözleri tuttuk. Şampiyon olacağız dedik, olduk. Ligde kalalım, orta sıralarda olalım dedik, şimdi rahat bir konumdayız. Onun için böyle dönemlerin altında farklı şeyler aramak art niyettir” ifadelerini kullandı.

“31 MAYIS’A KADAR MAÇ BAŞLARINI ÖDEYECEĞİZ”

Futbolcuların içeride biriken maç başı ödemeleri konusunda da detaylı bilgiler veren Gevrek, “Sezon içerisinde bir mali açık oluştu. Bunun için zaten İstanbul’da bir gece yaptık. Sayın Bakanımız ve Sayın Vekillerimizin katıldığı gecede çok büyük ve güçlü iş adamlarımızdan 2 milyon 750 bin TL söz aldık. Bunların bir kısmı ödendi, bir kısmı hala kulübümüze geliyor. Maç başı ödemelerimizle alakalı oyuncularımıza borcumuz da hemen hemen bu miktarda. Geceden elde ettiğimiz gelirle 31 Mayıs’a kadar tüm oyuncu alacaklarını bitirmiş olacağız. Ve yeni sezona borçsuz gireceğiz” dedi.

“KENDİ CEBİMİZDEN 6,5 MİLYON VERDİK”

Yeni Malatyaspor’u borçsuz olarak devraldıklarını aynı şekilde götürmek için de mücadele ettiklerini belirten Gevrek, ilk kez kendi cebinden kulübe ne kadar kaynak aktardığını da paylaştı. Gevrek, “Sadece kendi cebimden diye bir şey yok. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber maddi destek sağladık. Geçen yıl 3,5 milyon civarında bir maddi destek sağladık. Bu yıl 3 milyona çok yaklaştı. Bizimle yönetimde görev yapan ve benim katkım 2 sezonda bu miktarda oldu. Zaten bu rakamları mali kongrede de açıklayacağız” şeklinde konuştu.

“İRFAN HOCA’NIN SÖZLEŞMESİ DEVAM EDİYOR”

Teknik Direktör İrfan Buz’un durumu ve yeni sezon hedefiyle ilgili de konuşan Gevrek, “İrfan hocamızla anlaşmamız 1 yıl daha devam ediyor. Tabi bu sezon son 3 maç bitmeden bir şey dememiz mümkün değil. Hocamızın belki bir tasarrufu olabilir. Ama bizim gönlümüz devam etmekten yana. Zaten sözleşmesi devam ediyor. Lig bitince kendisiyle masaya oturacağız ve nihai kararı o zaman vereceğiz. Hocanın durumu ne olursa olsun hedefimiz gelecek yıl şampiyonluk olacak. Şampiyonluk için ekstra bir bütçe belirleyeceğiz. Bunun için de yazın yine bir güçlendirme kongresi yapabiliriz. Malatyalıların içlerinde taşıdıkları Süper Lig özlemini hissedebiliyorum. İnşallah onlara layık bir takım kurup hedefe oynayacağız. Ama her şeyden önce şu sezonu bitirmemiz lazım. Sezon bitince bazı durumlarla alakalı daha net konuşabileceğiz” ifadelerine yer verdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • HS (7 yıl önce)
    SENİN VARLIĞIN YETER BAŞKANIM.DURUŞUN, DÜRÜSTLÜĞÜN VE YÖNETİM ANLAYIŞIN ŞİMDİYE KADAR GÖRÜLMEMİŞ ŞAİYANE BİR DURUM.SİZ BİLGİDİĞİNİZ GİBİ TAKIMI YÖNETMEYE DEVAM EDİN.ADIN YETER BAŞKAN..
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (7 yıl önce)
    Tebrikler başkanım sağol varol Sizden tek isteğim sakınha bu takımı BIRAKMA..... İŞİ BİLMEZ KENDİNİ İŞ ADAMI SÜSÜ VEREN NE OLDUĞUNU MALATYA SPORA BAŞKAN OLDUĞUNDA , ANLAYAN, ADAMLARA BIRAKMA BU TAKIMDA MALATYASPOR GİBİ OLMASIN ...
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir türk (7 yıl önce)
    helal olsun sana adil başkan Malatyamızın diğer zenginleri biraz düşünsünler. ama eleştirmeye gelince hiç durmadan eleştirirler
    0
    0
    Yanıtla
  • Himmet (7 yıl önce)
    Birde hep dusme korkusuyla maclari izledigimizide ekleyelim simdi ortalardayiz ama hic ohh diyerek bi hafta gecirmedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (7 yıl önce)
    1. lig icin cuzzi bir miktarla sezona baslandi en az parayla iyi bir takim kurulmaya calisildi. bu kadar az harcamaya bukadar geceler tertip edilmesine ragmen hala yonetim 3 milyon gibi bir para cebinden verdiyse Turk sporunda yanlis giden birseyler vardir.. bunu federasyon cozmek zorunda
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporluferhat (7 yıl önce)
    soykan'dan sonra gelip geçmiş en iyi BAŞKAN allah razı olsun adil başkandan
    0
    0
    Yanıtla