SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kendi İşimize Bakacağız'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, ekonomik gelişmeler konusunda her zaman dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Şu an yaşanan dalgalanma konusunda panik yapmaya gerek yok" dedi.

VALİYİ ZİYARET
Malatya'da 72 kişilik işadamı heyetiyle inceleme ve ziyaretlerde bulunan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

Yalçıntaş, burada basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Oda seçimlerinin yaklaşmasına ve kendisinin aday olup olmayacağına ilişkin bir soruya karşılık Yalçıntaş şöyle cevap verdi:

"Seçim takvimine yaklaşık bir sene var. Seçim takvimi açıklanmış da değil. Seçim takvimi açıklandıktan sonra bu mevzuları uzun uzun konuşuruz."

Dünyadaki olumlu ve olumsuz olaylardan etkilenildiğini ifade eden Yalçıntaş, "Türkiye, ekonomik altyapı bakımından dünyadaki bu tip olumsuz gelişmelerden az etkilenebilecek güce sahiptir. Elbette dikkatli olmalıyız ama çok korkacak, çok panik yapacak bir durum yok. Türk ekonomisi, dünyadaki bu olumsuz dalgalanmayı atlatacaktır" dedi.

Önemli olanın üretim yapıp katma değer sağlamak olduğuna dikkat çeken Murat Yalçıntaş, "Bizler işadamları olarak kendi işimize bakacağız, kendi üretimimizi yapacağız.
Türkiye, kaliteli ve ucuza ürettiği sürece her türlü olumsuzluğun üstesinden gelecek güce sahiptir" şeklinde konuştu.

Oda olarak Anadolu'ya önem verdiklerini dile getiren Yalçıntaş, şehit vermiş köylere şehit askerlerin anısına okul yaptıracaklarını, inşa edilecek 10 okuldan birinin de Malatya'da olacağını kaydetti.

BELEDİYEDE
Yalçıntaş ve beraberindekiler Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da makamında ziyaret ettiler.

Bu ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak Malatya’ya gelen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti.

25 Ocak Cuma günü saat 10.00’da gerçekleşen ziyarete İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş’ın yanı sıra Malatya TSO Başkanı Hasan Erkoç, MİAD Başkanı Yunus Akdaş ve kalabalık bir heyet katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, İstanbul’un Türk ekonomisinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, Malatya ile İstanbul arasındaki bu sıcak ilişkilerin hem Malatya’ya, hem de İstanbul’a hayırlar getireceğini umduğunu söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak 80 kişilik bir heyetle Malatya’ya geldiklerini belirten İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ise yaptığı konuşmada, Malatya’ya üçüncü kez geldiğini ve her gelişinde bir başka Malatya gördüğünü söyledi.

Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı tebrik eden Murat Yalçıntaş, “Her geldiğimde daha gelişen, daha mamur hale gelen ve imar faaliyetlerinde de ilerleyen bir şehir görüyorum. Tabi bunda Başkanım başta olmak üzere tüm Belediye çalışanlarının ve tüm Malatyalıların çok büyük emeği var. Bundan dolayı ben sayın Başkanımı tebrik etmek istiyorum. Malatya’yı hakikaten ismine yaraşır bir şehir haline getiriyor” dedi.

Tüm Anadolu şehirlerinin güzel ve önemli olduğunu ancak Malatya’nın ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Yalçıntaş, “Malatya’nın Türk siyasetinde, Türk ticaretinde yetiştirdiği insanlar, Türkiye’nin kaderini değiştirmiş olan insanlar. Başka iki tane Cumhurbaşkanı çıkarmış il var mıdır, bilmiyorum. Ben bu güzel şehri, bu önemli şehri daha da imarlı hale, mamur hale getiren kıymetli başkanıma teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. İstanbul olarak da her zaman yanlarında olduğumuz, omuz omuza çalışmaktan büyük onur duyacağımızın altını çizmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a plaket verirken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın da Murat Yalçıntaş’a Kristal Kayısı Maketi ile kayısı verdi.."

ÇALIK'IN FABRİKASINDA İNCELEME
Malatya'ya gelen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, ekonomik kriz ve türban tartışmaları ile ilgili de değerlendirmede bulundu.

Yalçıntaş, beraberindeki heyetle birlikte Ahmet Çalık'a ait GAP Tekstil Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. Buradaki incelemelerden sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yalçıntaş, ekonomik kriz ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Şüphesiz ki Türk ekonomisi, dünyaya açık bir ekonomidir. Dolayısıyla dünyadaki tüm olumlu ve olumsuz gelişmeler Türk ekonomisini etkilemektedir. Burada önemli olan şey dünyadaki olumsuz gelişmelerden Türk ekonomisinin ne derecede etkileneceğidir. İlk olarak şunun altını çizmek lazım; evet bu hakikaten olumsuz bir gelişmedir. Türk ekonomisine de belli bir ölçüde yansıyacaktır. Ama hiçbir zaman Türk ekonomisine ciddi zara vereceğini, ciddi bir gerilemeye yol açacağını telaffuz dahi etmek istemiyorum. Krize yol açabilecek bir gelişme değildir. Türk ekonomisi bunu rahatlıkla aşabilecek altyapıya, sağlamlığa sahiptir. Mühim olan üretimdir. Türkiye verimli ve sağlam ürettikçe dünyadaki her türlü mali krizin üstesinden gelebilecek bir altyapıya sahiptir" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun türban tartışmaları ile ilgili sorusuna önce "Ben ekonomik konular haricindeki konularda fikir beyan etmek istemiyorum" diyen Yalçıntaş, aynı yönde ikinci bir soru gelince şu cevabı verdi:

"Size İstanbul Ticaret Odası'nın genel duruşunu söyleyeyim. Biz İTO olarak kurulduğumuz 1882 yılından beri her zaman özgürlüklere inanmış, ekonomik olarak da liberal ekonomiyi savunmuş bir kurumuz. Dolayısıyla bugün de aynı yerde duruyoruz. İnsanlar her zaman özgür olmalıdır. Bizim görüşümüz ve düşüncemiz budur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız