SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kendi Kültürlerini Getirecekler'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Eğitim-Sen Malatya Şubesi Başkanı Ekrem Şenol, 40 bin İngilizce öğretmeninin Türkiye'ye getirilmesi projesine tepki gösterdi.

Şenol, sendika binasında yaptığı açıklamada, "Sayın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yine maksadını aşan bir projeyi aziz milletimize bir müjde gibi sundu. Proje kapsamında İngilizce öğretiminin kalitesini artırmak için
40 bin ithal İngilizce öğretmen getireceklerini belirtti.

Daha önce ithal mısır ithal et getiren bu zihniyet şimdi de kurumlarının başındaki milli sıfatını hiçe sayarak 40 bin ithal İngilizce öğretmen getirmeye cüret etmektedir. Bu projenin 1960'dan sonra bir dönem uygulandığını ve bu
kapsamda 3 bin öğretmen getirildiğini ve bu öğretmenlerin daha sonra misyoner olduklarının anlaşıldığını ve derhal gönderildiklerini hafıza tazelemek adına hatırlatırız" dedi. Bu projenin Türk milli eğitiminin geldiği ya da getirildiği son nokta olduğunu anlatan Şenol, şunları söyledi: "Türk öğretmenlerini hiçe sayanlar dimağı taptaze olan çocuklarımızın inançlarıyla oynamak peşindedirler. Gelecek olması muhtemel 40 bin ithal İngilizce öğretmen sanılmasın ki çocuklarımıza İngilizce öğretecek. Onların
amaçları çocuklarımıza hıristiyanlığı ve yozlaşmayı öğretmektir. Bu öğretmenler yalnızca dilleriyle değil dinleriyle ve kültürleriyle de gelecekler ve bir daha asla dönmeyeceklerdir. Çocuklarımızın İngilizcesi belki bugünkünden daha iyi olacak ama şunu unutmayalım ki bu haçlı artıkları yapmaya değil yıkmaya alışkındır ve çocuklarımızın imanları ve ahlakları bunların marifetiyle büyük zarara uğrayacaktır." Bazı yatırımların ne için yapıldığını şimdi daha iyi anladıklarını belirten Şenol, sözlerine şöyle devam etti: "Trilyonlarca para harcayıp kiliseleri faal duruma getirenlerin bu kiliseleri doldurmak için şimdi de misyonerleri kutsal saydığımız okullarımızın içine bizden biriymiş gibi getirecekleri anlaşılmaktadır."

Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidar sahiplerine şunu hatırlatalım ki, bu öğretmenlerin okullara girmesinden kısa bir süre sonra okullarda mescit açılmasına izin vermeyenler dinler arası diyalog, demokrasi ve özgürlükler adına okullarımızda kilisecikler açacak ve kapılarında da kocaman haç olacaktır. Noeller, paskalyalar çocuklarımıza anlatılacak ve bu öğretmenler bizim çocuklarımızı birer şövalye olarak yetiştireceklerdir. Bu ithal öğretmenlerin görevlendirilecekleri bölgelerde şüphenin zirvesidir. Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerimizdeki illerde görevlendirileceklerdir. Takdiri sağduyulu milletimize bırakıyoruz. Aziz milletimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiamız şundan müsterih olsun ki Türk Eğitim sen olarak şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakların çocuklarının hıristiyanlık ruhu ile yetiştirilmelerine müsaade etmeyeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız