SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kendi Söküğünü Dikemezken!..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 5 beldenin Malatya Belediyesi'ne bağlanması kararıyla ilgili olarak, "Bu erken alınan, talihsiz bir karardır. Malatya Belediyesi'nin genişleyen bu alanlara hizmet verebileceği konusunda kuşkularımız var. Terzi, söküğünü dikemediği yerde elbise yapmaya kalkışmasın" dedi.

Milletvekili Aslanoğlu, CHP Malatya İl Teşkilatı binasında İl Başkanı Celal Berktaş'la birlikte düzenlediği basın toplantısında, Hanımınçitliği, Konak, Orduzu, Dilek ve Topsöğüt beldelerinin Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Malatya Belediyesi'ne bağlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu, "Malatya Belediyesi'ne 5 beldenin bağlanması kararı alındı. 2009 seçimlerine bu 5 belde ve nüfusu 2 binin altında olan 15 belde belediyesi de katılamayacak. Bir terzi önce kendi söküğünü dikebilmeli,
dikmeli. Terzi çok iyi bir terzi olmalı. Şimdi ben sizlere ve kamuoyuna soruyorum. Yeşiltepe, Yamaç, Tecde, Melekbaba ve Taştepe gibi kenar mahallelere Malatya Belediyesi'nin mevcut kendi alanları içinde bulunan mahallelere iyi hizmet gitmiş mi? Burada yaşayan vatandaşlara iyi hizmet gitmişse, burada yaşayan insanlar hakikaten çok güzel hizmetler almışlarsa, bütün hizmetlerden yararlanmışlarsa diğer alanlara da hizmet gidebilir. Önemli olan vatandaşlara hizmetin gidebilmesi. Malatya Belediyesi mevcut alanlarına hizmet götürebilme gelirine sahipse sorun yok" dedi.

Malatya Belediyesi'ne 5 beldenin bağlanmasını erken bir karar olarak değerlendiren Aslanoğlu, "Malatya'nın en önemli sorunu olan trafik sorununa çözüm bulunamadı halen. Malatya Belediyesi'nin gelirlerini arttırıp, büyükşehir yapıp, yeni belediyeler yasasıyla birlikte halkın yeterince hizmet alıp alamayacağına bakarak bu karar alınmalıydı. Tohma Çayı'nın bulunduğu alandan tutun, Dilek ve Konak tarafına kadar hizmet alanı genişlemiş olacak bu kararla. Malatya Belediyesi buralara hizmet götürebilecek gelire sahip olmalı. Bunun altında diliyorum ki halkımız ezilmesin. Tamam belediyeler ezilsin, ama halkımız bu kararın altında ezilmesin. Bir kez daha uyarıyorum; terzi kendi söküğünü diksin, söküğünü dikemediği bir yerde elbise yapmaya kalkışmasın. Kendi söküğünü halletsin. Mevcut alandaki vatandaşlara en iyi hizmeti, en iyi imkanı versin, ondan sonra diğer alanlara talip olsun. Bu erken alınan, talihsiz bir karardır. Malatya Belediyesi'nin genişleyen bu alanlara hizmet verebileceği konusunda kuşkularımız var." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız