SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendi Talebi Üzerine Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:50:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü, bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı ve emekliye ayrılan emniyet müdürünün kendi isteğiyle hastanede evrakları imzaladığı ifade edildi. 

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 1 Mayıs 2015 günü bazı medya kuruluşlarında 'Kanser hastası polise hasta yatağında şok tebligat', 'Kanser hastası emniyet müdürüne şok', '1. Sınıf Emniyet Müdürü Uysal’a acımasız tebligat' başlıklı haberlerin yapıldığı belirtilerek, konu hakkında detaylı bilgi verildi.

Açıklama şöyle:

"01.05.2015 tarihinde bazı medya kuruluşlarında “Kanser Hastası Polise Hasta Yatağında Şok Tebligat”, “Kanser Hastası Emniyet Müdürüne Şok”, “1.Sınıf Emniyet Müdürü Uysal’a Acımasız Tebligat” başlıklı haberler yer almış olup bu hususla ilgili olarak;

Teftiş Kurulu Başkanlığında görevli iken Emniyet Genel Müdürlüğü 2015 Yılı Yüksek Değerlendirme Kurulunun kararı ve 17.04.2015 tarihli Bakanlık Olur’una istinaden emekliye sevk edilen ve ilimiz İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesinde tedavi amaçlı yatmakta olduğu bildirilen Polis Başmüfettişimizin emeklilik ile ilgili konusunun şahsına Emniyet Genel Müdürlüğümüzce bildirildiği, ancak kadro ve bağlı bulunduğu birimce tebligat ve ilişik kesme işlemlerinin yapılması gerekirken, sağlık durumu nedeniyle, Sayın Müdürümüzün de kendi talebi ile Ankara iline gitmeden Malatya ilinde tebligat ve işlemlerin yapılmasını istediği ve bu hususta kendisine yardımcı olunduğu, bu gelişmeler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğünün ilgili biriminden hazırlanarak gönderilmiş olan evraklar kendisine imzalatılarak gerekli işlemler yapılmıştır.

Dolayısı ile Sayın Müdürümüzün kendi talebi üzerine, kolaylık sağlanması amacıyla mevzuat gereğince yapılması gereken emeklilik tebligat işlemleri tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde yapılmış olup; Basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca Sayın Müdürümüze acil şifalar dileriz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız