SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kendi Toprağımıza Giremiyoruz!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:19:13
'Kendi Toprağımıza Giremiyoruz!'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kürecik’te bulunan NATO Erken Uyarı Radar Sistemini ziyareti talebine NATO’nun izin vermemesiyle ilgili olarak, “Milletvekili olarak kendi ülkemizdeki, kendi toprağımızdaki bir yere giremiyoruz” dedi. 

Milletvekili Ağbaba, Malatya’da sebzeciler ve balıkçılar pazarı esnafını ziyareti esnasında, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ağbaba, Kürecik'te bulunan NATO Erken Uyarı Radar Sistemini ziyaret için NATO’ya yaptığı talebin reddedildiğini kaydederek, "Türkiye'nin bulunduğu konum açısından benim iznime ret cevabının verilmesi ülkemiz açısından önemli. Milli irade dediğimiz olay açısından da çok önemli. Biz buradaki üssün İsrail’i korumaya yönelik olduğunu defalarca gündeme getirdik. Türkiye'nin çıkarlarıyla ilgisi olmayan, İran’a karşı İsrail’i korumaya yönelik olan bir üs olduğunu her defasında dile getirdik. Burası İsrail’in yatak odasıdır. İsrail bu yatak odasından bütün bölgeyi izlemektedir. Bu söylediklerimizin cevabını Milli Savunma Bakanı verdi. Biz daha önceden Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan izin istemiştik. Maalesef; 'bu konuda yetkimiz yok' diyerek, cevap verememişlerdi. En son Pentagon'a yazdık. Geçtiğimiz günlerde de NATO’ya yazdık. Cevap Milli Savunma Bakanımızdan geldi. O cevap da; 'buraya giremezsiniz' oldu. Ben sormak istiyorum; milletin seçtiği bir vekilden neyi gizliyorsun? Gizleyeceğin ne var orada? Neden korkuyorsun? Ve sen kimin adına 'yok' diyorsun" şeklinde konuştu.

Malatya'nın hedef konuma düşürüldüğünü ileri süren Ağbaba, "Kürecik'te kurulu üs ile ilgili mücadelemiz devam edecek. Bu mücadele sadece benim ya da benim partimin mücadelesi değil, Malatya'daki herkesin ortak düşüncesi budur. Saadet Partisi de aynı şekilde düşünüyor, Milliyetçi Hareket Partisi de aynı şekilde bakıyor, diğer partiler de aynı şekilde bakıyor. Burası tamamen İsrail’i korumaya yöneliktir. Maalesef Malatya hedef olmuş durumda" görüşünü savundu.

Kürecik'teki NATO Erken Uyarı Radar Sistemi ile ilgili mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Ağbaba, "Hala düşürülen uçağımızın hesabı sorulabilmiş değil. Ne için düşürüldü? Ya da nasıl düşürüldü? Kimse bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde şehit ailelerimiz bununla ilgili dava açtılar. Bu emri kim verdi? Bununla ilgili çok çeşitli kuşkular var. Maalesef kendi ülkemizde, kendi toprağımıza bir milletvekili olarak giremiyoruz. Biz üssün bulunduğu yerde eylem yaptık. Başka bir ülkenin bayrağını indirerek, Türk Bayrağını astılar. Ama maalesef bunu gizleyerek, toplumu kandırmaya çalışıyorlar. Bu topluma doğru bilgileri vereceğiz ve de mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Milletvekili Ağbaba, geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi Toplantısı'nda gündeme gelen NATO Erken Uyarı Radar Sistemi'nin bulunduğu tesisi Malatya-Kayseri karayoluna bağlayan 3 kilometre uzunluğundaki irtibat yolunun Malatya İl Özel İdaresi envanterine kaydedilmesi ve onarımının İl Özel İdaresi tarafından yapılması konusunu da değerlendirdi. Ağbaba, öneriyi doğru bulmadığını ifade ederek, "Düştüğümüz durum ortada. İl Özel İdaresi’nin bana göre görevi; yolları yapılmayan, hala bu devirde bırakın arabanın gitmediği, insanların bile gidemediği köy yollarını yapmak olmalıdır. 150 tane Amerikan askerinin rahat gidebilmesi için Malatya’nın imkanlarının oraya aktarılması kabul edilebilecek bir şey değil. 150 Amerikan askeri oraya daha rahat girebilsin diye asfalt yapmaya çalışıyorlar. Keşke hemen aşağıda Gülkaynak'ın yoluna baksalar, Hanımuşağı'nın yollarına baksalar, Bahri'nin yoluna baksalar. Yapılmamış çok yol var. Orada yaşayan Türk yurttaşları, keşke onların yollarına baksalar. Bu doğru bir şey değil" dedi.

Ağbaba , sebze ve balıkçılar pazarındaki esnafı da ziyaret etti. Esnafın istek ve sorunlarını dinleyen Ağbaba, vatandaşlarla da bir araya gelerek çay içti. Bir vatandaş, Ağbaba için dua okudu. Balıkçılar pazarında yoğurt satan kadınların isteklerini de dinleyen Ağbaba, kendisinden tahta tezgah isteyen kadınların isteklerinin yerine getirilmesi için talimat verdi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ BAKANA SORDU

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, "16 Ocak Çarşamba Elektrik Piyasası Kanunu" görüşmeleri sırasında söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, Malatya'da sıkça yaşanan elektrik kesintilerini sordu. Ağbaba, şöyle konuştu: 

"Sayın Bakan, Malatya'daki elektrik uygulamasından sanayici şikayetçi, çiftçi şikayetçi, tüketici şikayetçi... Köylerde en ufak bir yel esse elektrik kesiliyor, voltaj düşüyor. Köylülerin borçla aldığı buzdolapları, televizyonlar, çamaşır makineleri yanıyor. Yine, köylerdeki bu uygulamalardan özellikle üreticiler çok ızdırap duyuyorlar, en ufak borçları ödenmediği zaman anormal bir faiz uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir muhtar aradı; 'bin 500 lira olan borcum bir yılda 7 bin 500 liraya yükseldi' diyor isyan ediyor, hiçbir hizmet alamadığı halde isyan ediyor. Yine, biraz önce Doğanşehir Kadılı köyünden aradılar; 'keyfi olarak saatler değiştiriliyor' deniyor ve köylüye büyük bir yük biniyor bu konuda. Maalesef, Malatya özelleştirildiğinden beri elektrikte canından bezmiş durumda. Bu konuda Malatya'ya yatırım yapmayı düşünüyor musunuz elektrik hatlarına? Özelleştirmeyi alan firma da yatırım yapılmadığından şikayetçi oluyor. Bu konuda Malatya'ya destek vermeyi düşünüyor musunuz? Bunu sormak istiyorum, teşekkür ediyorum."

Bakan Taner Yıldız ise, şu ifadeleri kaydetti: "Sayın Ağbaba, Malatya'da doğalgaz ve elektrik dağıtımıyla alakalı buzdolabı yanan vatandaşlarımızın olduğunu söylediler. Arkadaşlar, ben açıkça söylüyorum; eğer o dağıtım şirketinin, o elektrik şirketinin hatasından kaynaklanan bir sebeple o buzdolabı yanmışsa, buzdolabının bedelini veya o motoru sarma bedelini o dağıtım şirketi tazmin etmek durumundadır. Belki bu çok fazla bilinmiyor olabilir ama vatandaşımız müracaatını yapsın. Ben bunu 14 yıl önce dağıtım şirketinde yaptım, motorlarını sardık ve tekrar çalışır hale getirdik eğer o dağıtım şirketinden kaynaklanmışsa..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız