SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendi Yağımızla Kavruluyoruz.."

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, eski bakan Vehbi Dinçerler ve Gazeteci-Yazar Fehmi Koru'nun ziyaretindeki sohbette, Malatya belediyesinin "kendi yağıyla kavrulan" bir durumda olduğunu söyledi.

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen “Özal’ı Anarken” başlıklı programına katılmak üzere Malatya’ya gelen Milli Eğitim eski bakanlarından Vehbi Dinçerler ile Gazeteci-Yazar Fehmi Koru Belediye Başkanı Akın’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyarette Vehbi Dinçerler ile Fehmi Koru Belediye Başkanı Akın’a hayırlı olsun temennisinde bulundu. Vehbi Dinçerler, belediyeciliğin hayırlı bir hizmet olduğuna dikkat çekerek “ Bir beldeye, bir şehre hizmet etmek hem bu dünya, hem de ahiret için büyük hayırlara vesile olacak bir hizmettir. Bu memleket hizmete susamış. İnşallah size çok güzel hizmetler yapmak nasip olur. Allah yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.

Akın, ziyaretten dolayı misafirlere teşekkür ederken, Vehbi Dinçerler’in Malatya Belediyesi’nin parasal durumunu sorması ve yeni yasanın Belediyelere yeni kaynaklar getirdiğini belirtmesi üzerine, Başkan Akın Malatya Belediyesi’nin şu anda kendi yağıyla kavrulan bir belediye olduğunu, ihtiyaçların çok fazla olduğunu, ancak gelecekte daha iyi, daha nitelikli hizmet üretmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Yeni Belediyeler Yasası’nda bulunan Hazine arazilerinin belediyelere devrini öngören geçici maddenin, belediyelik ünvanı sona erecek bazı belde belediyelerinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne yaptıkları şikayetler sonucunda iptal edildiğini belirten Başkan Akın, “Bunun için de bazı tedbirler alınması amacıyla yeni bir çalışma başlatıldı. Zannediyorum bazı tedbirler alındıktan sonra yetkiler yeniden belediyelere devredilecek. Bu yasayla birlikte Belediyeler belki gayrimenkul olarak belli bir seviyeye ulaşacaklar. Biz zaten şu anda mevcut yasada, Malatya’nın şehirleşmesi açısından önemli bir bölge olan Beydağı’nı imara açıyoruz. “ dedi.

Öte yandan Belediye Başkanı Akın, Milli Eğitim eski Bakanlarından Vehbi Dinçerler ile Gazeteci-Yazar Fehmi Koru’ya ziyaretin anısına kayısının kristal maketini, kayısı ve Belediye yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız