SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kendi Zoruyla Dolandırıldı!

A- A+ PAYLAŞ

ADANA’da eczacılık yapan 38 yaşındaki M.M.B., cep telefonundan arayıp kendisini ’polis’ olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu. Dolandırıcıların talimatıyla 4 bin 500 lirayı PTT’den havale gönderen kadın eczacının, işlem yaparken kimliğini gösterip "Sizi dolandırıyorlar, sakın para göndermeyin" diyen polislere inanmadığı ortaya çıktı.
Eczacılık yapan M.M.B.’yi cep telefonundan arayan kimliği belirsiz bir kişi, "Ben Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden arıyorum. Sizin banka hesabınız terör örgütü tarafından ele geçirilmiş. Hareketlerde örgüte para aktarıldığı tespit edildi. Adınıza da çok sayıda sim kart alınıp, örgüt üyeleriyle görüşme yapıldığı belirlendi. Hakkınızda soruşturma açıldı" diyerek korkuttu.
Telefonla konuşurken arka plandan telsiz sesi duyan B.’yi ikna ettiğine inanan dolandırıcı, eczacının "Ben eczacıyım, benim böyle şeylerle alakam olmaz. Yanlışlık olmasın" demesi üzerine de "Sizin adınızı kullanmışlar, yanlışlığı düzeltmek masraflı olacak. PTT Bank’tan vereceğim isme havale çıkartın. Sakın polise filan da gitmeyin, bu soruşturma gizli olduğu için bilgileri olmamalı" diyen dolandırıcı, paranın yatırılmasını istedi. Eczaneden çıkıp PTT şubesine gelen kadın, bir yandan sıra beklerken, bir yandan da cep telefonuyla dolandırıcının verdiği talimatları yerine getirmeye başladı.
Bu sırada bu tip dolandırıcılık olaylarını önlemek için çalışan ve PTT şubesinde bulunan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu’na bağlı Güven Timi’nde görevli polis memuru, M.M.B.’nin hareketlerinden şüphelenerek yanına yaklaştı. Kimliğini göstererek polis olduğunu belirtip, "Hanımefendi, dolandırıcılar sizi tuzağa düşürüyor. Sakın para yatırmayın" uyarısında bulundu.
"O KİMLİĞİN SAHTESİ HER YERDE YAPILIYOR"
Uyarıda bulunan polis memuruna "O kimliğin sahtesini her yerde yapıyorlar. Senin polis olduğuna inanmıyorum" cevabını verip tersleyen B., telefonla görüşmeyi sürdürüp, dolandırıcının talimatını yerine getirdi. Uyarıya rağmen 4 bin 500 lirayı dolandırıcının hesabına havale eden B., bir süre sonra dolandırıldığını anladı. Hemen Emniyet Müdürlüğü’ne giden M.M.B., Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu’na gelerek kendisini dolandıranlardan şikayetçi oldu. Dolandırıcının polis olduğunu düşünen M.M.B., "Bana o polisi bulun, beni kandırıp 4 bin 500 liramı aldı. Şikayetçiyim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız