SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendileri Bizzat 12 Eylül Ürünü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:56:58
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Darbelerin bütün izleriyle silinmesi için, gerçek anlamda demokrasiyi ve özgürlükleri kurmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 
 
12 Eylül askeri darbesinin 32’nci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “12 Eylül darbesinin sonucu olarak başta Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP’si olmak üzere siyasi partiler kapatılmış parti liderleri gözaltına alınmıştır. Yine darbe öncesi durumun neredeyse bütün faturası sola, solculara kesilmiştir" dedi.
 
Aydınlar, sanatçılar, gazeteciler, eğitimciler, üniversite gençliği, bilim yuvalarının suçlu ilan edildiğini anlatan Kiraz, şunları söyledi: "Bu çerçevede binlerce kişi gözaltına alınmış milyonlarca kişi fişlenmiş, yüzlerce kişi yargılanmış, idam cezası verilen kişilerden ellisi asılmıştır. Bu asılanlardan birisi var ki daha bir filiz, daha önünde kocaman bir hayat var. 17 yaşındaki genç yaşı büyütülerek asılmış. O Erdal Eren işte. Bu acı tabloları unutmak mümkün değil bu yüzden unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu durumlar karşısında asmayalım da besleyelim mi diyebilen o günlerin karanlık zihniyetini de hiçbir zaman unutmayacağız” 
 
Bu gün sözde 12 Eylül darbesiyle hesaplaştığını söyleyenlerin hesaplaşmalarının mümkün olmadığının ortada olduğunu anlatan Kiraz, "Çünkü zaten kendileri bizzat 12 Eylül’lerin ürünüdür” iddiasında bulundu.
 
CHP olarak darbelerin bütün izlerinin bu ülkeden silinmesi gerektiğine inandıklarını anlatan Kiraz, şunları söyledi: "Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz vermeye devam edeceğiz. Peki bugün darbelerin izleri siliniyor mu, silinmiyor. YÖK yerinde duruyor mu? Duruyor. Dokunulmazlıklar duruyor mu? Duruyor. Seçim barajı düşürüldü mü? Düşürülmedi. İşte tüm bu nedenlerle 12 Eylül’ün izlerini silme yönünde bir adım atılmadığını söylüyoruz ve bir kez daha şunu ifade ediyoruz; Darbelerin bütün izleriyle silinmesi için, gerçek anlamda demokrasiyi ve özgürlükleri kurmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız