SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendileri Ortaya Koydular"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:44
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Ergin, çözüm süreciyle ilgili tutanakların basında yer almasına ilişkin, "Sızmışsa bu BDP'dendir demiştik. Nitekim kendileri ortaya koydular" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı'nın parti genel merkezinde düzenlediği bölge toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, çözüm sürecindeki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanakların, basına kendi partileri üzerinden sızdığına ilişkin sözlerini hatırlatması üzerine Bakan Ergin, şöyle konuştu: 

''Demirtaş açıkladı. Onun açıkladığı konuyu ilk günden ifade etmiştik, 'Sızmışsa bu BDP'dendir, bizim bu süreçte dahlimiz yok' demiştik. Nitekim kendileri ortaya koydular. Temenni ederim tedbirleri alırlar ve bu tür sıkıntılara tekrar mahal vermezler'' 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4. Yargı Paketi'ne ilişkin ''Amaca hizmet etmiyor, şunu getirmiyor, bunu getirmiyor'' değerlendirmesinde bulunduğunu, ardından paketi henüz incelemediğini söylediğini anlatan Ergin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de benzer bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Ergin, ''Allah aşkına ortaya çıkan bir tasarının okunmadan, anlaşılmadan algılanmadan eleştirisini yapmak herhalde Türkiye'deki muhalefete özgü bir şey. Okumadığınız bir şey hakkında kulaktan dolma bilgilerle eleştiri yapıyorsunuz. İlk gün ne dediysek tam da onu getirdik Parlamento'nun huzuruna'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız