SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendilerini Eve Kapatmasınlar"

0
Güncellendi - 2016-07-11 02:47:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM)'ndeki  kurslarından, engelli vatandaşlar da yoğun bir şekilde faydalanıyor.

Hayata tutunma noktasında büyük mücadeleler veren engelli vatandaşlar MABESEM sayesinde hem yeteneklerini keşfediyorlar hem de  sağlık açısından da büyük fayda görüyorlar. Engelli Sedat Dere, bunun en güzel örneğini sergiliyor.

Kireçlenme ve damar tıkanıklığı sonucunda parmaklarını kullanamaz hale gelen engelli  Sedat Dere, MABESEM'e geldikten sonra hem resim yapmaya hem de bilgisayar kullanmaya başladı.

"ARKADAŞLARIM KENDİLERİNİ EVE KAPATMASINLAR"

Kil şekillendirmenin el kaslarında büyük önemi olduğunu belirten Dere, "kireçlenme ve damar tıkanıklığı sonucu parmak kaslarım çalışmıyordu. Doktora gittiğimde, doktor bana resim yapmamı önerdi. Ancak ben parmaklarım çalışmadığı için yapamıyordum. Sonra kendi araştırmalarım sonucu Büyükşehir Belediyemizin Sanat Merkezinin olduğunu ve bir çok alanda burada kurs verildiğini gördüm. Buraya gelir gelmez hemen kil şekillendirme kursuna başladım. Parmak kaslarının çalışmasında kil şekillendirme çok önemli. 3-4 ay kil şekillendirme kursuna katıldım. Böylece parmaklarım çalışır duruma geldi. Daha sonra resim kursuna yazıldım. Resim kursunda hem parmaklarımı çok iyi çalıştırıyorum hem de resim yeteneğimi ortaya çıkarıyorum. Parmak kaslarım çalışınca grafik&tasarım kursuna da katıldım. Şimdi bilgisayarı da rahatlıkla kullanıyorum. Özellikle engelli arkadaşlarıma söylemek istediğim kendilerini eve kapatmasınlar. Mutlaka MABESEM'e gelsinler, buradaki kurslara katılsınlar. Herkes kendinin doktorudur. Her anlamada çok faydasını görecekler. Hem sosyal hem de sağlığımız açısından faydası olan böyle bir yerin oluşturulmasına vesile olan belediye başkanımız Ahmet Çakır'a teşekkür ediyorum" dedi.

Bülten

ccc

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız