SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendime İhanet Olurdu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:52:49
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, ‘valilik’ görevinden istifa ederek siyasete atılmasına ilişkin, “Aksini düşünseydim kendime ihanet etmiş olacaktım” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Güvenç, düzenlediği basın toplantısında adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda söz alan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlere yaklaşık bir yıldır hazırlandıklarını söyledi. Yapılacak olan seçimlere yönelik AK Parti’ye yapılan adaylık müracaatları ile ilgili bilgileri basın mensuplarıyla paylaşan Eğilmez, tüm adaylarla ilgili bilgilerin ve temayül yoklamalarının sonuçlarının Genel Merkez’e gönderildiğini ifade etti.

AK Parti’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Celalettin Güvenç, seçim sürecinin hayırlı olmasını temenni ederek, seçimin; kavgasız, gürültüsüz, halkın idaresine saygı gösterilen bir ortamda ve centilmenlik içerisinde geçirilmesi dileğinde bulundu. Güvenç, “Demokrasilerde adaylar çıkıp halkın önünde programlarını açıklar, ekiplerin tanıtır, halk takdir ettikten sonra da herkes ona saygı duyar. Kazananlar aşkla, şevkle, ellerinden geldiğince halka hizmet etmeye, halkın sorunlarını kucaklamaya, bulundukları şehirleri güzelleştirmeye çaba harcarlar. Yapabildiklerini yaparlar, beş sene sonra ise ne kadar yaptığının faturasını halk çıkarır” diye konuştu.

“AKSİ, KENDİME İHANET OLURDU”

Şanlıurfa’da belediye başkanlığı yapmanın zor olduğu söylenmesine rağmen ülkeye ve kente güvenmesi nedeniyle görevi kabul ettiğini belirten Güvenç, “Bu saatten sonra bir tane Celalettin değil, bin tane Celalettin Şanlıurfa’ya feda olsun. Bu şehir mübarek bir şehirdir, güzel bir şehirdir. Bu şehir Türkiye’nin potansiyeli en yüksek şehridir. Böyle bir şehirde bu mazlum insanlara, bu sağduyulu insanlara hizmet etmek bir fani için şereflerin en büyüğüdür. ‘Hiçbir rahat tutkusu, hiçbir lüks tutkusu, hiçbir gelecek garantisi bu insanlara hizmet etme aşkının önüne geçemez’ diye düşündüm. Aksini düşünseydim kendime ihanet etmiş olacaktım. En iyi görevlere de gitsem devamlı kendimi sorgulayacaktım. ‘Görevden ve hizmetten kaçtın’ diyecektim. Kaldı ki hepiniz çok iyi biliyorsunuz, hiçbir zaman makam tutkum, saltanat tutkum olmamıştır. Her şeyi yaşamışız. Bu saatten sonra, bir tercih yapın deseniz emin olun ki Ankara Valiliği yerine giderim İstanbul’da kendi evimde çocuğumun başında otururum. ‘Kitap okurum, yazı yazmaya çalışırım, bir entelektüel derinlik peşinde koşarım’ diye kendi kendime söyledim. Ama hizmetse, bu mazlum insanlara hizmetse tereddüt etmeden bu işe girdik” ifadelerini kullandı.

Güvenç, açıklamasına şöyle devam etti:

“Halkın hizmetinde olan, halkı kucaklayan, hesap veren, ulaşılabilir bir belediye kuracağız. Her yerde kuracağız çünkü ilçelerimizle, köylerimizle artık bir bütünüz. Bu büyük potansiyeli harekete geçirecek projeler üreteceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız