SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendimi Malatya'nın Vekili Görüyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:10:44
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çeşitli temaslarda bulundu. 
 
Malatya Valisi Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Ulvi Saran, "Ülkemizde son zamanlarda toplumsal yapı ciddi bir değişim ve dönüşüme maruzdur.  Aynı zamanda, aile sorunları ve sosyol politikalar yönünden de belirli bir yapılanma ve hareketlenme söz konusudur. bu hareketliliğin mimarı sayın bakanımızın Malatya'da bulunması büyük bir memnuniyettir.  Aile ve sosyol politikalar önemli bir alandır. Sayın bakanımızdan çok şey bekliyoruz. Sayın bakanımız bu alana ciddi kaltıkılar sağlıyor" dedi.
 
"MALATYA'NIN GELİNİYİM"
 
Bakan Şahin, "Malatya'nın vekil ve bakanı olarak kendimi görüyorum. Aynı zamanda Malatya'nın geliniyim. Yuvama gelmiş gibi oluyorum. Malatya'da  117 çocuğumuzun bakıldığı, 4 çocuk evinde çocuklarımıza bakıldığını biliyoruz. Engelsiz yaşam merkezi çalışması devam ediyor. Buraya daha neler yapabilir diye göreceğiz, arkadaşlarla çalışmasını yapıp, Ankara'da ele alacağız. Güçlü aile yapımızın daha güçlü devam etmesi için daha iyi çalışmalarımız var. Kadınlarla ilgili hukuki altyapı çalışmamız var. Şiddetle mücadele ile igili yasa Bakanlar Kurulu'nda  imzaya açılacak. Kadına yönelik şiddetin önlenmesini isteyen ilk imzalayan biziz. Avrupa Konseyi dediğimiz İstanbul anlaşmasını bir saatte geçirdik ve bu anlaşmayı, kadına yönelik şiddetin önlenmesini içeren bu anlaşmayı ilk imzalayan Türkiye oldu.  2012-2015 ve 2023 planlamasında sosyal politikaların güçlendiği dönem olacaktır. İstediğiniz kadar ekonomik pastayı büyütün, burada hakça paylaşım sağalayamazsanız, kalkınmayı sağlayamazsınız. Kalkınma olmazsa, toplumsal huzur olmaz." ifadelerini kullandı. 
 
"KESİNLİKLE 11 YAŞINDA DEĞİL" 
 
Bakan Şahin, Bolu'da nüfus kaydına göre 11 yaşındaki kız çocuğun hamileliğiyle ilgili soruyu üzerine;  "Kızımızla görüştüm. Valimizle görüştüm. Yaklaşık 3 ay önce kızımızın mahkemeye başvurusu var.' Ben 11 yaşında değilim, kemik yaşım 17'  diye mahkemeye başvurmuş. Doğu ve Güneydoğu'da, nüfus kağıdı geç ve toplu çıkarılıyor. Toplu çıkarıldığı zaman da ortalama yaş yazılıyor. çok yanlış uygulama var. Kızımız, yanlışın bedelini ödüyor. Ailenin izni ile evlendirilmiş. Resmi nikah olmayınca sorun çıktı. Patnos'da mahkeme devam etteği için Ağrı Valimizi aradık, resmi nikahın sonuçlandırılmasıyla ilgili mahkemenin biran önce sonuçlanması için görüştük. Bakanlık olarak uzmanlarımızı görevlendirdik, onlar da bir çalışma yapıp rapor çıkaracaklar.  Telefonda aile ile görüştüm. Şiddet yok, karşılıksız birşey yok. Anlaşarak evlenmişler.  Ancak, bu bölge için farklı çalışma yapıp temelde bu sorunu çözmemiz lazım. Kesinlikle 11 yaşında değil. Fotoğralardan da gördüm. Ailesi ve kendisi de söylüyor, 17 yaşında imiş. Ancak nüfus cüzdanının kemik yaşına göre çıkarılmaması toplumsal sorundur. " diye konuştu. 
 
"YANLIŞ ANLAŞILDI"
 
Fırsat Eşiliği Komisyonu çalışmalarıyla ilgili bilgiler atkaran Bakan Şahin, "Temel eğitimden sonra orta eğitime devam etmiyorsa, sorunlar bu yaştan sonra başlıyor. 12 yıllık zorunlu eğitim, bu tür sorunların giderilmesinde en büyük ilaç olacaktır. Her konuda teknolojiyi kullanmak gerek. Kelepçe takmak gibi bir durum yok. Bu yanlış anlaşıldı.   Mahkeme kararı ile teknik takip sistemi olacak. Buton, sinyalizasyon sistemidir. Kelepçe değil, kolye sistemidir. Temel kanunun bu sadece bir maddesidir. Sinyalizasyon sistemiyle ilgili kadından bilgi almak, temel kanunun sadece bir kısmıdır." dedi. 
 
"BÜYÜK FOTOĞRAFA BAKMAK LAZIM" 
 
Din adamlarından, kadına şiddetin önlenmesi için yardım istendiği konusundaki soruya Bakan Şahin, "Bu konuya yalnızca din adamlarına bırakmamak lazım. Büyük fotoğraf bakmak lazım. Din adamlarının da yapacağı iş vardır. Bakıyorsunuz, gelenek ve görenekler, inancımızın önüne geçmiş. Burada bir sapma varsa, kim düzeltecek? Bizi biz yapan değerlere baktığımız zaman, güzel ahlak hep dinimizde var. Bugün bir sorun varsa, müftü ve din adamlarımız doğruyu anlatarak, dinimizin kadına verdiği önemi anlatarak,  Tek din adamı değil, herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı ile protokol yaptık. Diyanet İşleri Başkanlığı  net bir şekilde birşey söyledi. Şiddeti, üçerimizden tavsip eden bir anlayışa karşı çıkıyor ve red ediyoruz dediler.  Bunu tabana yaymak kadar normal birşey yoktur." cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız