SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendimize Gelelim.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:16:38
A- A+ PAYLAŞ

MHP Yeşilyurt İlçe olağan kongresi yapıldı. 288 üyenin oy kullandığı seçimlerde mevcut Başkan Mehmet Ali Kaya (fotoğraftaki) 193 oy alarak yeniden başkan seçildi. Diğer aday Selahattin Eryılmaz ise  95 oy aladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yeşilyurt İlçe Kongresi yapıldı. Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye MHP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Adem Özbay, MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya, MHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, MHP Malatya eski İl Başkanı ve Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, MHP Malatya eski İl Başkanı Ömer Ekici ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına MHP MKYK üyesi Adem Özbay, üyeliklerine ise Aydın Pektaş, Mehmet Kaplan ve Ahmet Aslan seçildi. Ardından divan başkanı Adem Özbay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesajı okuyarak, MHP Yeşilyurt Kongresi’nin hayırlara vesile olmasını diledi. 

“KAYBEDENİ OLMAYACAK, MHP KAZANACAK”

MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya, birçok kongreyi geride bıraktıklarını anımsatarak, “Kongrenin bir şölen havasında geçeceğine inanıyorum. Kaybedeni olmayacak, kazananı MHP olacaktır. Hizmet yarışında birlik ve beraberlik içinde çıkacağımıza yürekten inanıyorum. Kongrenin başta ülkücü camiaya olmak üzere Yeşilyurt ilçesine, Malatya’ya ve ülke hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Siyasi konuşmalardan sonra MHP Yeşilyurt İlçe Başkanlığının faaliyet ve mali raporları okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra da MHP Yeşilyurt İlçe Başkanlığı’na aday olan mevcut MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya ve Selahattin Eryılmaz birer konuşma yaptılar. 

AŞKINIZ, DAVANIZ SİZİ BURAYA GETİRDİ

İlk konuşmayı MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya yaptı. Kaya, solanda olanların ülkücü davaya gönül verdiğini, çilesini çektiğini belirterek, şunları kaydetti: “AKP bunu yaptı, hükümet Güneydoğu Anadolu’da PKK teslim oldu, şunu yaptı bunu yaptı demeyeceğim. Bunları zaten sizler çok iyi biliyorsunuz. Çocuklarınız da çok iyi biliyor. Bugün sizlerin tatil günü. Ama sizleri buraya getiren ülkücülüğe olan aşkınızdır. Ne Selahattin Eryılmaz ne de Mehmet Ali Kaya’dır. Ne de bir başkasıdır. Sadece aşkınız ve davanız sizleri buraya getirdi. Dün burada bir kongre yaptık. Ülkücülüğün ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ülkücülük büyüğe, teşkilata saygıdır, hürmettir. Bizim Genel Merkezi’miz Ankara Balgat’ta, Genel Başkanımız da Dr. Devlet Bahçeli’dir. Malatya’da da genel başkanımızı temsil eden Hacı Memet Demirkaya’dır. Bunu tüm ülküdaşlarımız biliyorlar. Hepimiz bu davanın çilesini çekerek gelen insanlarız. Yarın, bugün üniversitede bir olay haberi gelse içimizde en yaşlımız Bekir amca, o bile kalkıp koşmaya kalkar. Yarın 7 Haziran genel seçimlerinden sonra yine boyun bükecek miyiz? Bizim gönül bağımız var, arkadaşlar. Bizler davamıza can verdik, kan verdik, şehit verdik. Çocuklarımız yetim kaldı. Bu çocuklarla kim ilgilendi? Eğer ben bu partiye layık değilsem hiçbiriniz oy vermeyin. Yazık, kendimize gelelim, arkadaşlar. ” diye konuştu. 

ERYILMAZ, KARŞISINDAKİ FOTOĞRAFI GÖRMEDİ

MHP Yeşilyurt İlçe Başkanlığına aday olan Selahattin Eryılmaz ise arkasında, yanında kimsenin olmadığını ifade ederek, “Bir ülkücü hareketin kongresinde başbuğun resmi yoksa, bir ülkücü hareketin kongresinde Devlet beyin fotoğrafı yoksa..” derken sözlerine MHP MKYK üyesi Adem Özbay müdahale ederek, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğrafı tam karşınızda. Türk Bayrağı da yanındadır” diyerek uyarda bulundu. Özbay, Eryılmaz’a konuşmanın ilçe başkanı olduğu zaman yapacağı çalışmaları kapsaması gerektiğini, partiyi karalayacak sözleri sarf edilmesine asla izin vermeyeceğini belirtti. Eryılmaz, konuşmasını tamamladıktan sonra ise seçimlere geçildi. 

MEHMET ALİ KAYA’NIN 193 OYLA SEÇİLEN LİSTESİ

Mesut Samanlı, Süleyman Emre, Memet Uzun, Murtaza Çakır, Ziya Paşa Kan, Fahrettin Gönültaş, Ramazan Gönültaş, Ramazan Toktaş, Emin Pektaş, Yunus Tosun, Ziya Kurşun, Şükr Kılıç, Servet Serkan Yılmazer, Mesut Ulaş, Mehmet Avcu, Eyüp Yıldız, Mahmut Cemil Gök, Hikmet Kaya, Haydr Onal, Hasan Hüseyin Bozkurt, Bülent KAraahmetoğlu, Ahmet Ogut ve Osman Karaaslan.

SELAHATTİN ERYILMAZ’IN 95 OY ALAN LİSTESİ

Mehmet Güldaş, Erol Kalkan, Yakup Yılmaz, Aliseydi Korkmaz, Uğur Topaloğlu, Erhan Işık, Nusret Bingöl, Bekir Turan, Oğuz Gönültaş, Hasan Basri Yüksel, Ahmet Saman, Ahmet Kölük, İsmet Çilek, Suat Ceyhan, Orhan Soğukpınar, Ahmet Memur, Ali Kazgan, Bayram Ercan, Hüseyin Buğday, Mehmet Özterk ve Duran Özdemir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız