SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendimize Gelmemiz Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:58:41
A- A+ PAYLAŞ

Milli İttifak milletvekili adaylarının seçim çalışmalarına ilişkin bülten şöyle:

"Seçim atmosferinin kızıştığı bugünlerde Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin ittifakı ile seçime girecek olan Milli İttifak adayları, mahalle mahalle, köy köy gezerek destek istiyorlar. Gittikleri her yerde coşkuyla karşılanan adaylara, halkta destek veriyor.

7 Haziran seçimleri öncesi siyasi arena gün geçtikçe hareketleniyor. Bu seçimlerin en güçlü ittifakı olarak konuşulan Milli İttifak’ın milletvekili adayları, mahalle ve esnaf gezilerine ara vermeden devam ediyor. Her akşam mahalle toplantıları ile vatandaşlara Milli İttifak’ı anlatan adaylar, esnafları ve STK’ları da gezerek 7 Haziran’da değişimin kaçınılmaz olduğunu söylüyorlar.

Yamaç Mahallesi’nde düzenlenen açık hava toplantısında adaylar, projeleri ve vaatleri ile seçimlerde destek beklediklerini belirterek ‘Hadi hemşerim sende gel Saadete’ diyor. Yamaç Mahallesi’nde konuşan adaylar Turan Odabaşı ve Cumali Akça, Milli İttifak ile Türkiye’deki sorunların ortadan kalkacağını söyledi.

Halep Caddesi ve Yeni Cami civarındaki esnafları da dolaşan Milli İttifak’ın adayları, gittikleri her yerde destek görüyorlar. Ziyaret ettikleri esnafın en büyük sıkıntısının bugün ekonomi olduğunu söyleyen 1.Sırada adayı Osman Cemali Marasalı, “Biz 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti dönemi tarihinde rahmetli Erbakan hocamızın Refah Yol hükümeti döneminde esnafın yüzünün her daim güldüğüne şahidiz. Bu uygulanan politikalar sayesinde olmuştur. Erbakan Hocayı efsane yapan 90 yıllık Türkiye Cumhuriyetinde diğer hükümetlerden ayıran en önemli özellik uyguladığı ekonomik politikalardır.  Neydi bu ekonomik politikalar? Şuanda eleştirdiğimiz hükümetlerin uyguladığı politikalar para sıkılaştırma politikaları. Vatandaşın cebindeki parayı alarak ticareti durdurup o şekil enflasyonu kontrol altına almak istiyorlar. Biz ise bunun tam tersini ifade ediyoruz. Ne diyoruz vatandaşın cebine bir şekilde parayı koyalım. Memurumuza, esnafımıza, üreticimize, çiftçimize yüksek taban fiyatları vererek zam yaparak bunları harcamaya sevk edelim. Bu harcamalar ile esnafımızın çarkı dönmeye başlasın. Esnafın ödediği vergiler artsın. Bu şekilde üretimi arttıralım, üretim artarsa zaten bir sene sonra rekabet artmaya başlar rekabet arttığı içinde üretim ve fiyat dengesi kendini bulur. Enflasyon bir şekilde dizginlenmiş olur. Türkiye bu politikayı uygularsa ayağa kalkar insanların yüzü para görür yoksa para sıkılaştırma politikaları zaten 90 seneden beri uygulandı ve milletin geldiği ekonomik hal ortada. Ziyaretlerimizde sadece eleştirmiyoruz Milli İttifak’ın iktidarında yapacaklarımızı da anlatıyoruz. Yeniden milletimizi inşallah ayağa kaldıracağız.

Milli İttifak’ın 2.sıra adayı Av. Sema Altuntaş ise hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek halkın borçlanma oranlarının her geçen gün arttığını dile getirdi. Malatya’da özellikle icra olaylarında ciddi bir artışın yaşandığını belirten Gönültaş, Malatya ekonomisinin bel kemiği olan kayısının 2 yıldır olmaması nedeniyle de üreticinin ciddi manada zor durumda olduğunu söyledi. 

Türkiye’nin yedinci Cumhurbaşkanı ve 12 Eylül askeri darbesinin lideri Kenan Evren'in hayatını kaybetmesi ile ilgili konuşan Milli İttifak’ın Malatya 1.Sıra Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı, “Biz Kenan Evren’i yaptığı darbe ile ülkeyi onlarca yıl geriye götürmesi ile hatırlayacağız” dedi. 

Milli İttifak’ın Malatya Milletvekili adayları Osman Cemali Marasalı, Av. Sema Altuntaş, Mustafa Sertkaya, Turan Odabaşı ve Cumali Akça Niyazi Mısri Caddesi üzerinde kurulan semt pazarını ziyaret etti. Pazar esnafını tek tek ziyaret eden adaylar, 7 Haziran seçimleri için destek isterken iktidar olmaları durumunda yapacakları projeleri de anlattılar.

Öte yandan dün hayatını kaybeden 1980 darbesi ile tanınan Kenan Evren’in vefatı ile ilgili değerlendirme yapan Milli İttifak 1.Sıra adayı Osman Cemali Marasalı, Evren’in 80 darbesini kendi başına yaptığını düşünmediklerini belirterek “ABD’den, AB’den, İsrail’den emir almadan darbe yapılmaz bu ülkede. Ben bu ülkenin evladıyım diyen kimsede kolay kolay darbe yapmaz. Ama maalesef bugün sosyal medyada yer alan ve ekranlarda yer alan birçok insan Kenan Evren’le ilgili konuşurken bu gerçekleri göz ardı ederek konuşuyor” dedi.

Evren’den önce darbe yaptıran zihniyetin kınanması gerektiğini ifade eden Marasalı, “Kendimize gelmemiz lazım. Türkiye’de darbeler niçin yapıldı bunu araştırmamız lazım. Bakın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giden parti kapatma davalarında sadece Refah Partisi davasında Türkiye haklı görüşmüştür. Darbeye yönelik en büyük tehdit ve en büyük tepki Saadet Partisini bu seçimlerde birinci parti çıkarmaktır. Ancak bu şekilde 1980 darbesi ve 1997 post modern darbesi ile hesaplaşmış oluruz” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız