SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendimizi Mahçup Hissediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:29:30
A- A+ PAYLAŞ
Kiltepe'deki Ermeni Mezarlığı'nın bir bölümüne yapılmakta olan gasilhane, son dua yeri ve bekçi evi inşaatının, belediye ekipleri tarafından yıkılmasının ardından Agos Gazetesi'nin kendisiyle görüştüğü belirtilen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Kendimizi mahcup hissediyoruz" dedi. 
"TELAFİ ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
Belediye Başkanı Çakır’ın, kısa bir süre önce, inşaat için bağış toplayan Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği (Malatya HAYDer) üyelerinden birini, “Mezarlık’taki inşaatla ilgili şikâyetler var, bekçi konutunun çatısını biraz indirin...” diye uyardığı öğrenildi. Bu uyarı üzerine Malatya HAYDer çatının aşağı indirilmesi kararını aldı, işlem başladı, ancak yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalara bir süre ara verildi. Bunun üzerine 2 Şubat günü mezarlığa gelen belediye ekibi, çevredekilere, bir-iki duvar yıkacaklarını söyledi, ancak “yanlışlıkla” gasilhane ve son dua yeri de yıkıldı.
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Agos’a yaptığı açıklamada, ortaya çıkan durumdan dolayı son derece üzgün olduklarını, son dua yeri ve gasilhanenin yanlışlıkla, İmar Müdürü ile Belediye yıkım ekipleri arasındaki iletişim kopukluğundan dolayı yıkıldığını söyledi. Çakır, “Orada bir son dua yeri olması sosyal ve dini bir ihtiyaç. Olmasının son derece doğal olduğunu düşünüyorum. Yıkılması bize de acı veriyor. Telafi etmeye çalışacağız” dedi.
 
Özellikle Fransız Senatosu’nun aldığı karardan sonra mezarlıkta süren inşaatla ilgili çok sayıda şikâyet dilekçesi geldiğini söyleyen Çakır, “Orada yürüyen inşaatın yasal niteliği yoktu. Bu nedenle şikâyetleri dikkate almak zorundaydık. Ancak biz sadece, yüksek bir yapı halini alan bekçi konutunun alçaltılmasıyla ilgili bir karar aldık. İmar Müdürü ile yıkım ekipleri arasında bir iletişim kopukluğu olmuş ve ekipler gasilhane ile son dua yerini de yıkmışlar. Bu hiç istediğimiz bir durum değil. Kendimizi mahcup hissediyoruz. Soruşturma başlattık. Bir iki gün içinde Malatya HAYDer üyeleriyle de görüşeceğiz. Gerekirse bu iki yapıyı biz yeniden yaparız. Telafi etmeye çalışacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız