SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kendimizi Malatya'dan Anlatacağız''

A- A+ PAYLAŞ

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, konferans için geldiği Malatya'da, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada yıl sonu itibariyle tek haneli enflasyon beklediklerini söyledi. Yılmaz, 7 Eylül Perşembe günü 10.00- 12.30 saatleri arasında, Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen "Para Politikaları" konferansında konuşacak.

YILMAZ'A LÜBNAN SORUSU..
Malatya'ya "Para Politikası" konulu konferans vermek üzere gelen Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Vali Halil brahim Daşöz'ü ziyaret etti. Yılmaz, konferans için Malatya'ya geldiğini belirterek, "Kendimizi Malatya'dan Türkiye'ye anlatmaya çalışacağız."dedi.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, burada bir gazetecinin yıl sonu enflasyon hedefi ile ilgili sorusuna verdiği cevapta, "Bizim en önemli iletişim aracımız enflasyon raporlarıdır. Eğer bizim iletişim araçlarımızı Para Politikası Kurulu'ndaki öncesindeki kısa metinleri, arkasından özetleri toparlayan uzun metni ve 3 ayda bir yayımladığımız enflasyon raporunu takip ediyorsanız, bizim orda söylediğimiz şu, biz bu yıl sonu itibariyle tek haneli enflasyon bekliyoruz. Bütün gayretlerimiz ve çabalarımız da bunun içindir" şeklinde konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yine bir gazetecinin "Eğer Lübnan'a asker göndermeme kararı çıksaydı, piyasada olumsuz gelişme bekleyip beklemedikleri ile ilgili" soruya ise şu cevabı verdi, "Türk ekonomisinin bugün geldiği noktada makro ekonomik temelleri son derece güçlü. Dolayısıyla piyasadaki değişik fiyatlar üzerinde etkisi olabilirdi, ama biz önemli bir şey beklemiyorduk."

Vali de, Yılmaz'ı Malatya'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.

Ziyaret esnasında Vali Daşöz, Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'a kayısı tepsisi hediye ederken, BaşkanYılmaz ise Vali Daşöz'e Lira Dergisi ile Enflasyon tarihi kitabını hediye etti.

KONFERANS..
Yılmaz; Merkez Bankası, Dünya Gazetesi ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nca ortaklaşa düzenlenen "Para Politikaları" konulu konferansta konuşacak.

7 Eylül Perşembe günü 10.00.-12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan konferans, Belediye Konferans Salonu'nda..

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Saffet Arolat'ın yöneteceği konferansın açılış konuşmasını TSO Başkanı Mücahit Fındıklı yapacak, daha sonra Merkez Bankası Başkanı konuşacak.

HALİL İBRAHİM'LER KARIŞTI!..
Öte yandan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'e 6 Eylül Çarşamba günü yaptığı ziyaret öncesi, Malatya Valiliği Basın Bürosu'ndan basın kuruluşlarına iletilen bültende, Yılmaz'ın "Vali H.İbrahim Kılıç'ı ziyaret edeceği" belirtilirken, kısa bir süre sonra bu yanlışlık "Vali H.İbrahim Daşöz'ü ziyaret" olarak düzeltildi. Halil İbrahim Kılıç, Malatya Valiliği'nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız