SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kendimizi Sorgulamamız Lazım'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:41:16
'Kendimizi Sorgulamamız Lazım'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Gürkan, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı, Hatunsuyu Belediye Başkanı İbrahim Karadeniz ve Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş ile birlikte Kayısı Borsası ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile eski şire pazarı esnafını ziyaret etti. Ticaret Borsası ziyaretinde konuşan Gürkan, kayısının Malatya için büyük öneminin olduğuna vurgu yaptı. Gürkan, “Bana göre Malatya’nın en önemli sorunlarından birisi kayısı sorunudur. En başta rehabilite edilmesi ve revize edilmesi gereken şey Ticaret Borsa’sıdır. Kayısı Borsa’sıdır. Malatya dünya kayısı üretiminin yüzde 75’ini temin eden bir şehirdir. Dünya’da tek şehir olan bir Malatya’nın kayısı üretim hacmi yani dolar bazındaki durumu 250 milyon, 300 milyon dolar civarında bir rakama tahavvül ediyor. Bu rakam yeterli değildir. Dünya piyasasında mevcut bizim sattığımız kayısının katma değer olarak 1,5 ve 2 milyar Dolar civarındadır. Üretilen bu katma değerler yabancı ülkelere ve yabancı firmalarına gidiyor. Buradaki ihracatçılarımızla konuştuğumuzda yıllık 80-85 Bin ton kayısı ihraç ettiğimizde Malatya’ya sağladığımız katma değer 300 milyon dolar olduğunu söylediler. Ama 130-140 bin ton kayısı ihraç ettiğimizde sağlanan değer 225 milyon dolar civarındadır. Yani çok daha fazla ihraç ettiğimizde daha az bir ücret çıkıyor. Malatya olarak, Ticaret Borsası olarak bunu sorgulamamız lazım. Çünkü bu aradaki pay kime nasıl gidiyor. Eğer bizdeki haksız rekabeti veya üretici birlikleri olarak bunu koruyup, kollayamıyorsak ve bu katma değer başkalarına ve başka ülkelerin tüccarlarına veriyorsak bunda kendimize çeki düzen vermemiz ve kendimizi sorgulamamız lazım” diye konuştu.

“MALATYA’YA YAKIŞIR ŞİRE PAZARI İSTİYORUZ”

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Malatya’ya yakışır bir şire pazarı istediklerini kaydederek, “Biz Selahattin Başkandan Malatya’ya yakışır, merkez İlçemiz Battalgazi’ye yakışır, bir şire Pazarı veya kayısı pazarı istiyoruz. Bunun hemen yanında bir tane arasa sözü almak istiyoruz. Battalgazi Belediye Başkanımızla eskiden beridir dostuz, arkadaşız. Ve bizlerde bu sözü almak istiyoruz. Bundan sonra bir yerel seçime giriyoruz. Yerel seçimde çıkılmış olan yolda kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, daha sonra Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

“ÜRETİCİ BİRLİKLERİ, TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİDİR”

Gürkan, üretici birliklerinin Türkiye’nin lokomotifi konumunda olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

“Türkiye’deki birliklerimiz ya üreticileri sömürmesi ya da o üretici birliklerinin iflasıyla sonuçlandırılmıştır. Daha sonra ortaklar arasında kavga, dövüşten dolayı ortaklıkları darmadağın olmuştur. Üretici birlikleri anlamında Türkiye’de lokomotif görevi yapacak ve örnek olacak bir birliğe ihtiyaç vardır. Çok dar ve kıt imkanlara rağmen kendisinin yer temini noktasında üretici birliklerinin hem fikir olması ve Malatya’da yok olmaya yüz tutmuş koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanların neslinin korunması ve sayılarının artırılması noktasında büyük gayretler gösteriyor. Hükümetimizin gerek çiftçilere gerekse de çiftçilik için kullanılan araç ve gereçlere vermiş olduğu hibe destekleri de yadsınamayacak bir destektir. Hükümetimizin bu politikası doğrultusunda birliğimizde o politikaya paralel olarak çalışmalarını en güzel şekilde yürütüyor. 260 Bin civarında küçükbaş hayvanımızın olduğu ifade edildi. Biz bu sayıyı azımsamıyoruz. Ama yeterli de görmüyoruz. Geçmiş yıllara nazaran bu sayıyı milyonlara çıkarmamız gerekir. İnşallah hükümetimizin hayvancılığa vermiş olduğu teşvik politikası ve Koyun Keçi Birliğimizin bu teşvik politikasını üreticilerimiz nezdinde bilinçlendirilmesi ve hükümet ve bürokrasi alanında köprü oluşturması açısından inanıyorum ki Malatya’daki küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi noktasında, çoğaltılması noktasında üreticilere belirli imkanlar noktasında önemli bir kilometre taşı olacaktır.”

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Gürkan’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Battalgazi Belediye Başkanımızın Adaylığının hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Malatya için Battalgazi için önemli çalışmaları olan bir Belediye Başkanımızdır. İnşallah bu çalışmalarını daha da artırarak Malatya’mıza önemli hizmetler sunacaktır. Hayvancılık ve tarım anlamında da inşallah bizleri destekleyecektir. Bizde yetiştiricilerimiz adına yapmak istediği bir toplantılarında her türlü desteği vereceğimizi bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ OLARAK HAYVANCILIĞA BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ”

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, AKP’nin tarıma ve hayvancılığa büyük destek verdiğine dikkat çekerek, “Malatya’mız bir tarım kenti ama maalesef biz hep Malatya’da tarım deyince aklımıza kayısı geliyor. Kayısı Malatya için çok önemli bir yer iştigal ediyor. Malatya’mızın ihracatta birinci sırayı alması kayısı ile sağlanmıştır. Bizim sıkıntımız Malatya’da kayısı tutunca para etmiyor. Tutmayınca da zaten tutmuyor. AK Parti iktidarıyla beraber kayısıya alternatif olarak hayvancılığı geliştirmek gerekir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız