SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendimizi Tanımaya Başladık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:39
A- A+ PAYLAŞ

 Niyazi-i Mısri anısına sanatçı Ahmet Özhan ve Araştırmacı Yazar Ömer Tuğrul İnançer’in katıldığı bir program düzenlendi. 

Düzenlenen programa Malatya Valisi Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyük şehir olarak ilk etkinliğimizi bugün gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde kültürel anlamda çok önemli projelere imza atıldı. Bir şehrin gelişmesi, kalkınması, alt yapı ve üst yapılarıyla birlikte geleceğe hazırlanması çok önemli. Bu çalışmaların yanında sosyal ve kültürel anlamda şehrin gelişmesi, sosyalleşmesi, tarihine sahip çıkması ve bunlara yönelik projelerin yapılmasını çok daha önemli olarak görüyoruz. Dolayısıyla önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl içerisinde de sosyal ve kültürel anlamda birçok panel, sempozyum ve tanıtım programı gerçekleştireceğiz.

Niyazi-i Mısri çok önemli bir konu. Çok değerli iki konuğumuz var; Araştırmacı Yazar Ömer Tuğrul İnançer ve Sanatçı Ahmet Özhan. Bu konu hakkında hocamızdan istifade edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Araştırmacı Yazar Ömer Tuğrul İnançer ise, “Türkiye’miz ve halkımız yalnızca bize empoze edilen bilgi diye verilen sloganlardan kurtulmaya başladı. Türkiye’de yalnızca Hz. Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaşi Veli yok, bu ecdat yadigarı toprakların her vilayetinde büyük adamlar barındıran mübarek topraklardır.

Kendi hemşeriniz olan Sadettin-i Konevi’yi, Niyazi-i Mısri’yi yeteri kadar tanıyor musunuz? Malatya’da Niyazi-i Mısri’nin ismini taşıyan bir caddesi var, bir de camisi var. Sadece 11-12 sene öncesi böyleydi. Ama bugün sizlerin sayesinde artık Niyazi-i Mısri haftası oluyor, Niyazi-i Mısri külliyesi oluyor, Limni adası ziyaret ediliyor, Limni adasından buraya ziyaretçiler geliyor. Yani elhamdülillah biz artık kendimizi tanımaya başladık” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Ahmet Özhan tarafından Niyazi-i Mısri’nin eserlerinden derlenen  ilahi konseri verildi.

Konser sonrası Araştırmacı Yazar Ömer Tuğrul İnançer ve Ahmet Özhan’a Malatya Valisi Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından çiçek ve tablo hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız