SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendimizi Tiyatroda Hissettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:42:33
A- A+ PAYLAŞ
 
Memurlar, hükümetin toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin birinci yıl için yüzde 3+3, ikinci yıl içinde 2+3 zam teklifine tepki göstererek meydanlara indi.
 
Memur-Sen'e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, Soykan Parkı'nda biraraya gelerek hükümetin teklifine tepki gösterdiler. Memurlar teklifi komedi olarak nitelendirerek, " Bir anda kendimizi tiyatroda hissettik" dediler. Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım eylem sırasında yaptığı açıklamada, "  Memur-Sen olarak, hizmet kollarının sorunlarına yönelik tümteklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacağımızı, kamu görevlilerine yenihak ve kazanımlar sağlayıncaya kadar da mücadele edeceğimizi buradan deklareediyoruz. Kamu İşveren Heyeti, hizmet kollarına ilişkin görüşmelerdetakındığı 'benim dediğim olur' dayatmasını, genel toplu sözleşme görüşmelerindede sürdürmektedir. Maalesef ‘ekonomik büyümede Dünya İkincisi, Avrupa birincisiolduk’, ‘ekonomik gelişmede Avrupa’ya örnek ülke durumundayız’ diyen Hükümetin,Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için%3+%3, 2013 yılı için %2+%3 zam teklifi komiktir. Biz, toplu sözleşme masasındaolduğumuzu sanıyorduk. Ancak, bu teklifle karşılaşınca bir an kendimizi CemYılmaz’ın gösterisinde gibi hissettik." dedi.
 
"Bir noktayı daha dikkatlerinize sunmak istiyorum. Tarihte ilk kez, kamu görevlileri 5 aydır zamsız maaş almaktadır" diyen Yıldırım, daha sonra şunları söyledi:
 
" Memur- Sen olarak, gecikmenin sorumlusu olan hükümet, gecikmeden kaynaklanan mağduriyeti giderecek gecikme zammı farkını kamu görevlilerine ödemek zorundadır. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Hükümet artık kamu görevlilerinin maaş zamları gündeme geldiğinde mali disiplin, bütçe disiplini, ekonomik sınırlılık kavramlarını bir kenara atsın.Kamu görevlileri ihsan ya da lütuf beklentisi içerisinde değildir. Kamu görevlileri emeklerinin karşılığı olan bir zam oranı teklifi beklemektedir. Bu teklifler için, dağ fare bile doğurmamıştır diyoruz. Hükümetten masaya dağın fare değil dağın aslan doğuracağı bir teklif bekliyoruz. Memur-Sen’in toplu sözleşme tekliflerini genel hatlarıyla hatırlatmak istiyorum. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine, 2012 yılı için %16,2013 yılı için %14 oranında artış istiyoruz. Taban aylığına, 2012 yılı için %16 artı 120 TL seyyanen zam, 2013 yılı için %14 artı 80 TL seyyanen zam yapılmasını teklif ediyoruz.Kıdem aylığı gösterge rakamı, 20’den 100’e çıksın, 25 yıllık süre sınırlaması uygulanmasın diyoruz. Yan ödeme katsayısının üç kat arttırılarak aylık katsayısı ile eşitlenmelidir. Toplu sözleşme ikramiyesi, 2012 yılında 90, 2013 yılında 120 TL olarak uygulanmalıdır. Eş yardımı 2012 için 200, 2013 için 250 TL olarak uygulansın diyoruz. Çocuk yardımı, üniversite öğrenimi gören çocuklar için bir kat artırımlı ödenmek üzere 2012 için 50, 2013 için 60 TL olsun diyoruz. Her gün için 4 TL ulaşım, her öğün için 5 TL yemek yardımı istiyoruz. Doğum ve ölüm yardımı ödeneklerinin tutarlarının fiili durumla uygun olması için bir kat arttırılmasını istiyoruz. Ek göstergelerin 600 puan artırılmasını, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin de ek göstergeden yararlanmasını istiyoruz. Ek ödeme tutarlarının sosyal güvenlik primi kesintisinde dikkate alınmasını ve emekli maaşına yansıtılmasını istiyoruz. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 5393 sayılı Belediye Kanunun 49 uncu maddesi, 399 sayılı KHK, TRT, İl Özel idaresi ve Spor Genel Müdürlüğü kapsam ve bünyesinde istihdam edilen sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz. 4/C statüsünde istihdam edilen personelin mevcut ücretlerine 200 TL seyyanen zam yapılmalı, 1/1/2013 tarihi itibarıyla kadroya geçirilmesi gerektiğini söylüyoruz. 2012 yılı bütçesinde faiz ödemelerine yaklaşık 50 milyar TL kaynak ayıran bir Hükümetin, emeğiyle, alın teriyle ülkesine hizmet eden kamu görevlilerine 2012 yılı için %16 2013 yılı için %14 veremiyorum demesi anlaşılır ve kabul edilir değildir. Memur-Sen olarak, bu haklı tekliflerimiz karşılanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız