SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kendini Astı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da oruç yüzünden bir üniversite öğrencisi öldürmekten 20 yıl hapse mahkum edilen ve cezaevinden 6 yıl önce afla çıkan Kadri Kılıç (soldaki fotoğrafta), kendini asarak intihar etti.

7 Ocak 1998 tarihinde İnönü Üniversitesi'nde oruç yüzünden karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga, daha sonra kent merkezinde de devam etmişti. Çevreyolu'ndaki üniversite durağı yakınında tekrar karşılaşan öğrenciler arasındaki kavgada üniversite öğrencisi Ümit Cihan Tarho (sağdaki fotoğrafta) bıçaklanarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ölmüştü. Tarho'yu bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla üniversitenin öğrencilerinden Kadri Kılıç ve bir grup öğrenci de yargılanmıştı. Öğrenci cinayeti ile ilgili dava 17 Ocak 2000'de sonuçlanmış, üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencisi olan Kadri Kılıç 20 yıl, tutuksuz sanıklar Caner Ö., M.Hanifi A., Muhammet Ş., M.Fatih G., Bedri Y., Levent M., İrfan K. ve Memiş D. 1 yıl 8'er ay, Korkut Ö. ise 5 ay hapis cezasına çarptırılmışlardı.

Kılıç'ın, 2003 yılında ceza infaz sisteminde yapılan bir değişikliğin ardından gelen "örtülü afla" tahliye edildiği öğrenildi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Haydarhöyük köyünde yaşayan ve işsiz olduğu öğrenilen 35 yaşındaki Kılıç, girdiği bunalım sonucu evde kimse olmadığı sırada kendini iple tavana asarak intihar etti.

Yakınları tarafından bulunan Kılıç'ın cesedi, jandarma tarafından yapılan incelemenin ardından Pazarcık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kılıç'ın cenazesi, yapılan otopsinin ardından Haydarhöyük köyünde toprağa verildi.

FOTO: Soldaki katil sanığı Kadri Kılıç, sağdaki öldürülen öğrenci Ümit Cihan Tarho (Görüş Gazetesi Arşivi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız