SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kendini Ne Zannediyorsun?'

A- A+ PAYLAŞ

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz arasında sert tartışmalar yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Bütçenin tümü üzerinde konuşma yapmak üzere söz alan DTP Şırnak Milletvekili Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari'de yaptığı konuşmada halka, 'Ya seveceksin ya terk edeceksin' dediğini, bu sözün Vietnam savaşı başta olmak üzere faşist hükümet uygulamalarının sloganı olduğunu ifade etti.

Kaplan'ın sözleri üzerine AKP Malatya Milletvekili Öz,
Kaplan'ın Başbakan Erdoğan'ın sözlerini çarpıttığını belirtti. Öz, "Vatanıma söveceksin, milletime söveceksin, bayrağıma söveceksin. Sen kendini ne zannediyorsun. Sayın Başbakan'ın sözünü çarpıtamazsın. Siz benim Kürt kardeşlerimi temsil etmiyorsunuz. Ancak PKK'yı temsil edersiniz. Siz Kürtlere ihanet ediyorsunuz, PKK'ya hizmet ediyorsunuz" dedi.

Kaplan ise "Sen Kürt kardeşlerine sahip çıkıyorsan türkülerini, evlatlarını savunacaksın" karşılığını verdi. Tartışmanın sona ermesinin ardından konuşmasına devam eden Kaplan, barış çabalarına izin verilmesi halinde Türkiye'nin içinden çıkamayacağı kriz bulunmadığını vurguladı. Türkiye'de istenirse bir ay içinde silahların susacağını, çatışmasızlık ortamının sağlanacağını öne süren Kaplan, "Ben Başbakan'a 'Ya sev ve ya terk et' demiyorum. Başbakan Şırnak'a gitsin. Yanına tek bir polis almasın. En ufak
bir şey olursa ben siper olurum. Bu vicdan ve sorumlulukla ülkenin sorunlarını çözeriz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız