SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendini Sürgün Etti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:42
A- A+ PAYLAŞ

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Yazar Selma Argon ve yazar Fatih Bayhan, öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. 

Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi’nde Deniz Kitapevleri “Kültür Günleri” etkinlikleri kapsamında yazarlar ile okurları buluşturma etkinlikleri devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy’un torunu ve Sefahat kitabı yazarı Selma Argon, yazar Fatih Bayhan, Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi öğrencilerine " Neden Mehmet Akif Ersoy” konulu panelde Mehmet Akif Ersoy’un çileli hayatını ve nasıl bir eş ve baba olduğu konuları hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Argon, Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı’nda vatan ve millet için mücadele ettiğini belirterek, “Mehmet Akif Ersoy birinci mecliste yer aldı. Ama ikinci mecliste yer almadığı için hafiyeler peşinde dolaştı. Dedem bu durumu kırıldığı için kendi kendini sürgün ederek Mısır’a gitti. Burada eğitim vererek hayatını idame ettirdi. 8 yıl boyunca Mısır’da kaldıktan sonra ülkeye geldi. Ülkeye geldikten 6 ay sonra da hayatını kaybetti. Öldüğü zaman devlet erkanında hiç kimse merasim töreninde bulunmadı. O sırada üniversite öğrencileri Beyazıt Camii’nde bir anda dolarak Edirne Kapı Mezarlığı’na kadar ellerin üzerinde götürdüler. İstiklal Marşı’nı okuyarak defnettiler” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’un "Başımıza ne geldiyse cehaletten geldiğini" söylediğini, bunun için gençlere çok okumaları ve çalışmaları gerektiği yönünde vasiyetinin olduğunu hatırlatan Argon, Mehmet Akif Ersoy’un gurbetteyken her zaman iyi şeylerden bahsettiğini, hiçbir zaman durumu hakkında kötü bir cümle kurmadığını belirtti. Argon, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin çoğunu bildiğini ancak yanlış okurum endişesiyle ezbere okumadığını da ifade etti. Argon, Ersoy’un gurbetteyken ailesine gönderdiği mektupları da öğrencilerle paylaştı. Daha sonra da öğrencilerin sorularıyla söyleyişi sona erdi.

Yazar Fatih Bayhan ise, kitapevlerinin işinin sadece kitap satmak olmaması gerektiğini belirterek, bu anlamda Deniz Kitapevleri'nin yaptığı fikirler ve düşünce insanlarının okurlarla buluşmasının örnek bir davranış olduğunu, bunun için Deniz Kitapevleri'ne sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir etkinlik gerçekleştirdiği için yürekten teşekkür etti. Bayhan, yapılan bu projenin diğer illerde de örnek olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi Müdürü Recep Örek ise, geçen hafta yazar Ahmet Turgut ile buluştuğunu bugün de İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon ve yazar Fatih Bayhan’ı öğrencilerle buluşmalarından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız