SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kendini Yakması mı Gerekiyordu?!

A- A+ PAYLAŞ

Önceki gün Malatya Valiliği önünde kendini yakan 3 çocuk annesi Ayhan B.’nin bu trajik eyleminin arkasında 3 çocuğunun Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk esirgeme kurumuna vermek için defalarca başvuruda bulunmasına rağmen bu isteğinin her defasında reddedilmesinin olduğu öğrenildi.

 

Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürlüğü ise, defalarca reddedildiği öğrenilen bu isteği ancak kadının kendini Malatya valiliği önünde yakmasından sonra kabul etti ve Ayhan B.’nin 14, 13 ve 4 yaşındaki çocuklarını koruma altına almak zorunda kaldı.

 

Edinilen bilgiye göre, eşi tarafından terk edilen, tek geliri Malatya Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın toplam 230 liralık yardımı olan, buna karşılık 300 lira kira ödemek zorunda bulunan ve ailesinden de herhangi bir yardım alamayan Ayhan B. 3 çocuğunu geçindiremediği gerekçesiyle defalarca Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürlüğü’ne başvurarak çocuklarının Çocuk Esirgeme Kurumu ve Yetiştirme Yurtları’na alınmasını talep etti.

 

Ancak Ayhan B.’nin bu isteği müdürlüğünü Murat Konan’ın yaptığı Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürlüğü tarafından reddedildi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Ayhan B.’nin sokakta kağıt mendil satmak zorunda kalan ve bu nedenle okula devam edemeyen büyük erkek çocuğu Uğur B.’nin belirli saatlerde gençlik merkezlerinde çeşitli sosyal etkinliklere katılmasının sağlanması ve aylık 250 liralık yardım yapılması dışında herhangi bir katkıda bulunamayacağını bildirdiği ileri sürüldü.

 

Çocuklarının geçimi karşısında aciz kalan ve  Malatya Belediyesi ile Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (Bimer) yaptığı bavuruları da sonuçsuz kalan 3 çocuk annesi Ayhan B., aylardır sesini duyuramadığı yetkilileri protesto etmek için son çare olarak kendisini Malatya Valiliği önünde yakmak zoruna kaldı.

 

Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürlüğü ise, çaresiz kadının çığlığına ancak kendini valilik önünde yakmasından sonra karşılık vermek zorunda kaldı ve Ayhan B.’nin daha önce korunmaya alınmasını reddettiği 3 çocuğunu geçici koruma altına aldığını duyurdu.

 

SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış’ın Talimatıyla

Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürlüğü’nün koruma altına alınmasını reddettiği Ayhan B.’nin çocuklarının valilik önündeki yakma eyleminin ulusal basında yer alması ve Çocuk Yuvası Skandalı benzeri bir algının oluşması üzerine Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış’ın talimatıyla geçici koruma altına alındığı öğrenildi.

 

Müfettiş Geliyor

Öte yandan Ayhan B.’nin kendisini valilik önünde yakmasından sonraki gelişmeler üzerine SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış’ın Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürü Murat Konan ve ilgili diğer personelin ifadesini almak ve olayı soruşturmak üzere bir müfettiş göndereceği öğrenildi.

 

Müfettişin raporuna göre olayda kusur ve ihmali bulunanlar hakkında soruşturma başlatılabileceği ve çocukların kurumda kalmalarını sürekliliği konusunda Genel Müdür İsmail Barış’a sunulmak üzere bir rapor hazırlanacağı ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız