SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendinize Yatırım Yapın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:38:27
A- A+ PAYLAŞ

Ali Ülker, Mühendislik Fakültesinin Kariyer Günlerinde Konuştu

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin düzenlediği “Kariyer Günleri” etkinliğinde bu defa ülkemizin tanınmış simalarından Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker konuştu.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Türköz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Asım Künkül, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. Kadir Kartalcı, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bisküvi üretiminden başlayıp bugün 300 markaya ulaşan Yıldız Holding ile ilgili tarihsel süreci değerlendirerek konuşmasına başlayan Ali Ülker, “1944 yılında 3 kişi ve tek çeşit bisküvi üretimi ile başlayan yolculuğumuz, bugün 36 bin çalışan ve 300 marka ile devam etmektedir.” dedi.

Bisküvi-çikolata-kek üretimi yapan Ülker Bisküvi’nin, Türkiye’nin en büyük gıda şirketi durumuna geldiğini belirten Ali Ülker, Mühendislikten Ar-Ge’ye, satıştan pazarlamaya çok farklı alanlarda iş imkânı sağlayabildiklerini, yeni işe başlayanların ise %22’sinin üniversiteden yeni mezun olmuş kişiler arasından tercih edildiğini söyledi.

Ali Ülker, “2012 yılında, 6000 yeni çalışan ailemize katıldı. Yıldız Holding’in toplam çalışan sayısı 36.000’e ulaştı. Yurtdışı operasyonlarımızdaki çalışanlarımız 7.500’e ulaştı. Sadece Japonya’da 1.000 kişi istihdam ediliyor. Yeni çalışanlarımızın 1.345’i üniversiteden yeni mezun ve işe alınanların beşte üçü gıda mühendisidir. Kalite ve Ar-Ge ekibimiz 300 kişiye ulaştı. 12 çalışanımız ise İnönü Üniversitesi mezunlarındandır.” dedi.

Kapılarının özellikle genç yeteneklere hep açık olduğunu vurgulayan Ali Ülker, “Yeni mezunlara ulaşmak için farklı yarışma programları organize ediyoruz. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz ‘Kampus Proje Yarışması’na üçer kişilik takımlar hâlinde bin takım başvuruda bulundu ve bu takımlardan 17’si İnönü Üniversitesindendir. Toplumsal sorumluluklar açısından, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunan projelerin içinde oluyoruz.” şeklinde konuştu.

“Tüm bu çalışmalar ve devamında sağlanan başarıları elde ederken temelde piyasaya uygun ürün geliştirme yöntemini kullandık ve ürün ihraç ettiğimiz her noktaya gittik, yerinde soruşturduk, gözlemledik, birebir diyaloglarda bulunduk.” diyen Ali Ülker, kendisini dinleyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu: “Bugün Türkiye deki üniversiteler güzel imkânlara kavuştu. Bir defa bizim zamanımıza göre birçok konuda daha çok avantajlısınız. Şimdi üniversite çatıları altında çok sosyal programlar yapılmaktadır. Örneğin staj yapabilmek bunlardan bir tanesidir. Yalnız sadece bunlar yeterli değildir. Kişisel gelişimde, özellikle insan başta olmak üzere lütfen kendinize yatırım yapınız. Okuyun, izleyin, internetten takip edin, elektronik kütüphanelere üye olun ve araştırın. Gerçekte ne olmak istiyorsanız, lütfen kendinizi bu konuda donanımlı hâle getiriniz. Ben bunun açığını hissetim. Üniversite yıllarından sonra yurtdışına birçok eğitime gittim. Oradaki akademisyenlerden de bir şeyler öğrendim ama benim gibi ileri yaşta şirketlerden eğitime gelen meslektaşlarımdan çok daha fazlasını öğrendim. İş ortamları sizler için büyük bir gözlem, öğrenme sahasıdır ve bunu iyi değerlendiriniz. Bugünden başlayınız. Gönüllü olarak çalışınız. Ama mutlaka iş deneyimi edininiz.”

Soru-cevapla devam eden konferansın bitiminde Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’e etkinlik anısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Künkül tarafından plaket takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız