SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendisi Fahri Malatyalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:12:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 21. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’ne katılmak üzere Malatya’ya gelen Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz Mart ayında da Malatya’ya geldiğini belirten Büyükelçi Maarouf, kendini Malatyalı saydığını ifade ederek, “Tekrar Başkanımızla birlikte olmak benim için bir şeref. Malatya’da yaptığınız işler, gösterdiğiniz büyük çabalar için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Büyükelçi Maarouf, gelecek yıl Kültür A.Ş ile birlikte Kayısı Festivali’nde Filistin Kültür Günü’nü düzenlemeyi düşündüklerini ve önümüzdeki günlerde de Filistin’deki mahkum aileleri için bir kampanya yapacaklarını kaydederek, “Seneye festivalinizde bir Filistin dokusu göreceksiniz. Sizinle olmak bizim için bir şeref olacak. Bu Ramazan ayı sonuna doğru da Filistin’deki mahkum aileleri için yardım toplayacağız. Özellikle dikiş makineleri tedarik etme yönünde bir kampanya yapacağız. Başbakanlık ofisiyle bu işi koordine ediyoruz. Bu kampanya ile ilgili olarak 4 şehirle iletişime geçecekler. Malatya, Kayseri, Denizli ve Bursa ile bu organizeyi yapacaklar. Bu illerdeki sanayicilerle birlikte sağlanacak makinelerle biri Gazze’de biri de Batı Şeria’da olmak üzere 2 tane fabrika kurulacak. İnşallah bu anlamda da sizin desteklerinizi alacağız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Büyükelçi Maarouf’u bir kez daha Malatya’da ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını ve mutlu olduklarını belirterek, “Biz kendisini fahri Malatyalı kabul ediyoruz. Gerçekten Filistin bizim için çok çok önemli. Bu açıdan Filistin’i temsilen de kendisini her zaman saygıyla ve büyük bir muhabbetle karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Filistin’de yaşanan her hukuksuzluk ve adaletsizliğin Türk milletini derinden üzdüğünü vurgulayan Başkan Çakır, “Bu zulümlerin, haksızlığın bir an önce ortadan kalkması hepimizin ortak temennisi. İnşallah bunlar bir an önce son bulur; Filistin, o özlemiş olduğu özgürlüğüne, bağımsızlığına bir an önce kavuşur” ifadelerini kullandı.
Ziyarette, Büyükelçi Maarouf, Başkan Çakır’a Filistin’in Jaruselam kentindeki Mescidi Aksa ve Kubbetussahra Camii’nin göründüğü bir fotoğraf hediye etti. Başkan Çakır da konuk Büyükelçi’ye tepside kuru kayısı takdim etti.

AKP'Yİ ZİYARET..

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, AKP Malatya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci’yi makamında ziyaret etti. Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam, Mahmut Üner Özer, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, İl Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez de hazır bulundu.

İl Başkanı Av. Tüfenkci, Filistin’in Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek konuşmasında ‘’Medeniyetimiz gereği Filistin bizim ayrılmaz bir parçamızdır. Tarihten gelen dostluğumuzun, kardeşliğimizin bundan sonra da devam edeceğini belirtmek isterim. Filistin’de yaşanan zulme, haksızlığa bu kardeşliğimiz gereği, dün olduğu gibi bundan sonra da maddi ve manevi desteklerimiz devam edecektir. Malatya ve Malatya halkı Filistin’e karşı her zaman duyarlı olmuştur. Bundan sonra ki süreçte de yapılacak projelere desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.’

 

Mısır’da yapılan darbeye de değinen Av. Tüfenkci, ‘Ortadoğu’da oynanan kirli oyunun farkındayız. Bu vesile ile Mısır’da yapılan darbeyi de kınıyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun yapılan her anti-demokratik uygulamanın karşısındayız. Bizler, Türkiye olarak, AK Parti olarak her zaman bölgede ve dünya da gerçek anlamda adaletin, hukukun egemen olduğu, kişi hak ve özgürlüklerin sağlandığı bir oluşumdan yana olduk, bu konuda da dik duruşumuzdan ödün vermedik. Seçimle iş başına gelmiş, Mısır halkının onayını almış bir iktidarın askeri müdahale ile devrilmesini kabul etmiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

Maarouf, Türkiye’nin ve AKP’nin her zaman Filistinlilerin yanında olduğunu belirterek bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

‘’AK Parti Filistin’e her zaman destekleriniz sunmuştur. Bizim bir sıkıntımız, isteğimiz olduğunda AK Parti’ye güveniyoruz.

 

Malatya’ya festival için geldim. Önümüzde ki dönemde de biz kendi festivalimizi Malatya’da yapacağız. Vali ve Belediye başkanı ile berber Malatya’da kültürel bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz. Yapacağımız bu büyük organizasyona Arap ve Türk Büyükelçilerini de getireceğiz. Bana göre bunlardan daha önemlisi Türk insanlarının Filistin’e olan duyguları. Yani duygulardan bahsediyorsak bir aileden bahsediyoruzdur.

 

Ziyarette Büyükelçi Maarouf, İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci’ye ve Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt’a hediye takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız