SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kendisine Benzeyeni Atadı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın atanmasıyla ilgili olarak, "Sayın Gül kendisine benzeyen bir insanı YÖK'ün başına atadı" dedi.

Basın mensuplarının YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın atanmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'na sorulan sorular ve onun yanıtı şöyle:

SORU: Yeni YÖK Başkanı atandı, neler söyleyeceksiniz ?
HİLMİOĞLU: Hayırlı olsun. Yani şöyle söyleyeyim. Sayın Abdullah Gül’ün biliyorsunuz geçmiş dönemden beri izlemiş olduğu söylemleriyle eylemleriyle bir siyasal çizgisi var. Yeni atanan YÖK Başkanının da özgeçmişine baktığınız zaman bu siyasal çizgiyle de örtüşen bir yapısı var. O da Malezya’da biliyorsunuz, YÖK tarafından da eşdeğerliliği program itibariyle kabul edilmemiş bir Üniversite’de 2 yıl galiba eğitim görmüş bir kişi. Ve yazılarıyla bilimsel yazılarıyla da, dün eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ü de izlediniz, sayın Abdullah Gül’e siyasi olarak, ideolojik olarak son derece yakın bir insan. Tabii ben çok farklı bir şey beklemiyordum. Sonuç itibariyle sayın Gül, kendisine yakışanı yaptı ve kendisine benzeyen bir insanı da YÖK’ün başına atadı. Söyleyeceğim bu. Umarım sayın başkanın mevcut birikimi, Türk yüksek öğretim sistemini çok iyi bir şekilde idare etmeye yetecektir. Bunu ümit ediyorum. Çünkü Türk yüksek öğretimi gerçekten bugün 2 milyonun üzerinde öğrenci barındıran, 115 üniversiteyle devasa bir teşkilat olmuştur. Buralarda Türkiye’nin geleceği genç kuşaklar yetiştiriliyor. Bunun içinde hakikaten çok yüksek düzeyde bir bilgi birikimine, donanıma ihtiyaç vardı. Umarım yeni başkan bu şeyin, sürecin altından kalkabilir diye düşünüyorum.

SORU: Başörtüsünün serbest bırakılması ilgili konudan bahsediliyor ?
HİLMİOĞLU :Başörtüsünün serbest bırakılması, başörtüsü değil bir kere Türban. Türban konusunda demecinde TV’de izledim, gazetelerde okudum.Yeni başkanın böyle bir demeci de olmuş. Tabii o her halde kendisinin bireysel düşüncesidir, kişisel düşüncesidir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti bireysel düşüncelerle yönetilen yerler değildir Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bununla ilgili Danıştay, Anayasa Mahkemesi kararları vardır , iç hukuk kararları vardır. Keza Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin almış olduğu kararda vardır. Bütün bu kararlar Türkiye Cumhuriyetini bağlar. Dolayısıyla herkesi de bağlar hepimizi de bağlar.Bunun ötesindeki bir takım mülahazalar bireysel değerlendirmeler olarak düşünüyorum. Ya bu yeni bir başkanın gelmesi ve böyle bir düşünceye sahip olmasıyla birlikte Üniversitelerde türban serbest mi bırakılır. Bu Anayasal düzen devam ettiği müddetçe asla serbest bırakılamaz. Böyle bir şey olmaz Türkiye hukuk devletidir. Kişilerin hangi mevki veya makamlarda olursa olsun bireysel bir takım düşünceleriyle, kişisel düşünceleriyle bir ülke idare edilmez. Hukuk devletidir, hukuk düzenidir, hukukla idare edilir. Ve Türkiye’nin hukuk kurumlarının vermiş olduğu, gerek ulusal, gerek uluslararası düzeydeki hukuk kurumlarının vermiş olduğu karar da çok açıktır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız