SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendisine Gözlük İşareti Yaptığımı Düşündü"

0
Güncellendi - 2017-12-12 17:48:15
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Erol Bulut, “Kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Ne kadar puan alabileceksek o kadar puan almaya çalışacağız. Sonrasında yapacağımız devre arası transferlerle ikici yarıya daha güçlü bir Yeni Malatyaspor olarak sezona başlayacağız” dedi.

  Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan Bulut, “Haftalardır deplasmanda ve kendi evinde daha baskılı top oynayan bir Yeni Malatyaspor var. Ama öte yandan puan alıyoruz ama istediğimiz puanları alamıyoruz. Maalesef bunların nedenleri var. Akhisarspor maçında herkesin malumu verilmeyen bir penaltımız var. Son oynadığımız Göztepe maçında üstün top oynamamıza rağmen konsantrasyon eksikliğinden dolayı 3 duran toptan gol yedik. 8 haftada hiç yemediğimiz golleri bu maçta duran toplardan yedik. Maçın geneline baktığımızda rakibe göre daha üstün oynayan bir Yeni Malatyaspor vardı. 2 gol attık ama kalemizde 3 gol gördük. O maçta da verilmeyen bir penaltı pozisyonumuz var. İstemediğimiz bir sonuçla mağlup olduk” diye konuştu.

“GOL YEMEDEN FELSEFEMİZİ UYGULAMAMIZ GEREKİYOR”

  Bulut, rakibin ortaya koyduğu performansa göre, sahaya çıkan futbolcular için şartların değişebildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Ana felsefemiz 2-2,5 bölgede rakibi karşılayıp baskılı oynayarak topu kaptığımızda hızlı hücumla atak geliştirmek. Takımla birlikte çıktığım hemen hemen her maçta uygulamaya çalıştık. İyi de uyguladık. Bunu maçın ilk dakikalarından itibaren istiyorum. Ama futbolcu sahaya çıktığında şartlar değişebiliyor, bu rakibin ortaya koyduğu performansa da bağlı. Siz bazı şeyleri çok istersiniz, rakip o gün çok iyi durumdaysa ona göre pozisyon alıyorsunuz. Kalemizde gol gördükten sonra doğrudur, daha uyanık oluyoruz. Daha üst seviyede istediğimiz gibi oynamaya başlıyoruz. Bunu gol yedikten sonra değil, gol yemeden uygulamamız gerekiyor.”

“BİR FUTBOLCU ÜZERİNDEN YORUM YAPMAK YANLIŞ OLUR”

  Bir gazetecinin alınan mağlubiyetle ilgili Yalçın Ayhan'ın eksikliğiyle ilgili bir durumun olup olmadığını sorması üzerine Bulut, “Benim takımın başında olmadığım dönemde Yeni Malatyaspor kalesinde 13 gol görmüştü. O haftalarda da goller yenilmişti. O zamanda yine defansta Yalçın görev alıyordu. Peki, o zaman yenilen gollerin biletini kime kesmek gerekiyor. Yalçın’a mı? Sadık’a mı veya Mina’ya mı? Yalçın Ayhan yönetim tarafından kadro dışı bırakıldı diye şuan ki futbolculara faturayı kesmek çok büyük bir yanlıştır. Mina Akhisar maçında iki tane gol atabilirdi. Atsaydı ne konuşacaktık şuan? O maçta gol atsaydı takımı kurtardı, Mina artık takımın kahramanı mı diyecektik. Biz takım oyunu oynuyoruz. Tek bir futbolcunun üzerinden yorum yapmamız yanlıştır. Takım olarak kazanıyor ya da kayıp ediyoruz. Hata olduysa takım olarak hata yaptık. Bir futbolcu rakibini kaçırmış, onun yüzünden gol yemiş olabiliriz. Ama o top oraya gelene kadar gelişen pozisyonlar var. O top oraya gelene kadar pozisyonu engelleyebilirdik” cevabını verdi.

“GÖZLÜK İŞARETİ YAPMADIM”

  Göztepe maçında hakem tarafından tribüne gönderilmesine ilişkin de açıklamada bulunan Bulut, “Hakemlerle çok fazla diyaloga girmek istemiyorum. Akhisar maçında yüzde 100 penaltımız verilmedi. Bu kadar büyük itirazda bulunmadım. Göztepe maçında verilmeyen pozisyonlar var. Rakibe verilen pozisyonlar var. Benim tribüne gönderildiğim dakikalarda, maçın 4. hakemi ve yan hakem taç atışını siyah takım (Yeni Malatyaspor) olarak ifade ediyor orta hakem Göztepe’ye tacı veriyor. Bende o esnada orta hakeme işaret ettim. ‘hocam görmüyor musun’ diyerek gözümü işaret ettim. Maçın hakemi sanki kendisine gözlük işaret yaptığımı düşünerek öyle tribüne gönderme kararı aldı. Başkaları onlara çok farklı şekilde tepki gösterirken, tribünlere gönderilmiyor” dedi.

“İKİNCİ YARIYA DAHA GÜÇLÜ BAŞLAYACAĞIZ”

  Bulut, ilk yarıda toplayabildikleri puanları toplayıp, ikinci yarıya daha güçlü başlamak istediklerini belirterek, “Osmanlıspor maçı ile birlikte önümüzde 3 maçımız var. Elimizdeki mevcut kadroyla bu maçlara en iyi şekilde hazırlanarak istediğimiz oyunu sahaya sergilemeye çalışacağız. İnşallah Osmanlıspor maçında galip gelerek Galatasaray ve Kayserispor maçlarından puanlar almak istiyoruz. Kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Ne kadar puan alabileceksek o kadar puan almaya çalışacağız. Sonrasında yapacağımız devre arası transferlerle ikici yarıya daha güçlü bir Yeni Malatyaspor olarak sezona başlayacağız” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Ali Nesvat (6 yıl önce)
    Senin gibi kadro yetersiz diye eleştiri yapanlar şunu bilmiyor Malatyaspor her şeye rağmen Aslanlar gibi mücadelesini sürduruyor Goztepe gibi arkasında hakem yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Srk (6 yıl önce)
    En büyük sıkıntı transferleri erol hocanın yapmayıp sonradan takıma girmesi, erol hoca çok koşan oyuncuları seviyor, o yüzden dia sadio baraziteyi falan kesti, resmen 2 ligdeki oyuncular sırtlıyor takımı..
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (6 yıl önce)
    Erol hocanın varlığı ile yokluğu arasında fark gören varmı? Kadromuz hiçde o kadar kötü değil.Ertuğrul sağlam kadroyu dağıtıp gitmeseydi bugün daha iyi yerde olurdu.Velhasıl Eroldan hoca moca olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    bi ayaklarınız yere basssın,hersey ne kadar kolay geliyor olumsuz düşünen felaket tellalları sizi...ilk senesi takımın daha farkında msınız,
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (6 yıl önce)
    yılmaz vural gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    yalcini af edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    once yalcini af etsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (6 yıl önce)
    Erol hocanin oyuncu değişikliği çok yanlış ya.. hangi maçta oyuncu değiş tirdi de maçı çevirdik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Golcüyü çıkarıp orta sahaya baraziti aldığında tirübündeki taraftar notunu verdi erol hoca her maç yanlış değişiklikler yapmasan en az 6 puan daha vardı bjk maçındada azu ile aytaçı oyundan alınca 1puana razı oldun yoksa o maçıda kazanardık
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (6 yıl önce)
    Kadro Çok yetersız..Karabüğün kadrosu bile bizden iyi..Komisyoncular Utansın Ne Yapalim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (6 yıl önce)
    Ikinci yarı bu takima kimi transfer ederseniz edin olmaz bu takimdan neden kimse kabul etmiyor. Hersey ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz Karaca (6 yıl önce)Dayı isimli kullanıcı yorumuna
    Nerelisin?
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Erol hocanın eline biraz daha kaliteli kadro olsa olay başka bir yere gidecek. Şuan kadromuz ligdeki takımların çok altında kaldı. Eleştiri bilmeyen saçma sapan yazan bir grup var futbolun f sini de bilmezler yazmayin bu şehre takıma zarar vermeyin. En az 4 sağlam transfer lazım. Stoper orta saha forvet . Takımı izleyince bir düzen var takımda kalite yok. Ben Erol hocaya güveniyorum ama elinde malzeme yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Sen de sadık da alınan o döküntüler gitmeden bu takımdan hiçbir şey olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • MEZRALI (6 yıl önce)Kamil isimli kullanıcı yorumuna
    sen gel takimin başına veya kadro da ilk on bir de oyna belki o zaman takim ligde kalir
    0
    0
    Yanıtla