SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendisini Kutluyorum!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:39:39
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki basına kapalı grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın dünkü Malatya Kürecik'te füze değil radar olduğu yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Demek Sayın Başbakan füze ile radarı ayırma yeteneğine sahip. İyi, teşekkür ederim, kendisini kutluyorum. Oranın bir radar üssü olduğu, halk arasında da 'İsrail kalkanı' olarak adlandırıldığını herhalde Sayın Başbakanın bilmesi gerekir" dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç, Başbakan Erdoğan’ın sözlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın “NATO’nun kurduğu üs İsrail için kurulmuştur. Orası radar üssüdür. Biz NATO’nun bir üyesiyiz. Burayı kaldırma hakkına sahibiz” şeklindeki sözlerini hatırlatan Koç, “Kürecik’teki erken uyarı radarını Türkiye’yi bölgedeki olası gelişmeler çerçevesinde bir hedef haline getireceğini bildiğiniz halde neden bu sistemin Malatya Kürecik’te konuşlanmasına izin verdiniz? Kürecik’teki bu radar üssü Türkiye’yi balistik füzelere sahip çevre ülkelerinden gelecek tehlikelere açık bir konuma getiriyor mu getirmiyor mu? Bu üsler kurulurken, füze savunma sistemlerinin kurulmasını da NATO’dan neden talep edemediniz? Kürecik radar istihbaratının ABD tarafından İsrail ile paylaşıldığını hepiniz biliyorsunuz. Kürecik radarı İsrail savunma sisteminin açıkça unsuru haline getirildi. Buna nasıl açıklık getireceksiniz? NATO’dan talep edileceği söylenen Patriot füzeleri kim için, ne için?” dedi.

AKP hükümetini “palavracı kadro” diye nitelendiren Koç, Patriot füzelerinin Türkiye’yi olası Suriye saldırılarına karşı mı yoksa İsrail’e yardımcı olmak için mi kullanılacağını sordu. Başbakan Erdoğan’ın savunma yolu olarak saldırıyı seçtiğini ifade eden Koç, “İkiyüzlülüğü bırakmaları gerekiyor. Eğer Filistin halkına gerçekten yardımcı olmak istiyorsanız, İsrail’in saldırılarına son verinceye kadar Kürecik Radar İstasyonu’nun faaliyetlerini durdurun da görelim. Eğer tabi ki cesursan” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın “Öleceksek adam gibi ölelim” sözlerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Koç, “Nedir sendeki bu ölüm korkusu kardeşim, neden ikide bir ölümü işin içine sokuyorsun, ölümle siyaset yapıyorsun” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız