SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendisiyle Gurur Duyuyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:56:54
A- A+ PAYLAŞ

Türk Sineması'nın efsane yapıtlarından olan Hababam Sınıfı'nın oyuncularından Dilaver Gür (yandaki fotoğrafta), Kemal Sunal'ı anlattı. 

Kemal Sunal ile birlikte Hababam Sınıfı filminde rol alan Gür, "3 Temmuz, Kemal Sunal'ın ölümünün 14. yıldönümü. Onu rahmet ve saygıyla anıyoruz. Kemal Sunal, ülkemizin Türk Sineması'na yetiştirdiği önemli aktörlerden birisiydi. Yapacağı daha çok şey vardı ama aramızdan ayrıldı" dedi.

Gür, Hababam Sınıfı filminin kendisine çok şey kattığını belirterek, "Kemal Sunal ile Hababam Sınıfı'nda birlikte olduk. Onunla, Hababam Sınıfı'nda aynı sahneyi ve kareyi paylaşmaktan büyük onur ve mutluluk duydum. Benim için çok ölümsüz bir hatıradır" ifadelerini kullandı.

"SADECE YAPTIĞI ROLE ADAPTE OLURDU"

'Dilaver' lakabıyla Hababam Sınıfı'nda rol alan Gür, Kemal Sunal hakkında şunları söyledi: "Kemal Sunal'ı daha önceleri sinemadan tanıyorduk. Hababam Sınıfı'nda rol aldıktan sonra kendisini daha yakından tanıdım. En önemlisi Malatyalı olması idi. Hababam Sınıfı'nda oynarken Malatyalı olduğunu bilmiyordum. Daha sonra Malatyalı olduğunu öğrendim. Kemal Sunal ciddi bir insandı. Öyle komik bir hareketi olmuyordu. Sadece yaptığı role adapte olurdu. O sahnelerin çekiminde yerlere yatardık. Mimikleriyle, konuşmasıyla, hareketleriyle rolünün hakkını veriyordu. Filmin usta karakteri olarak bize yardımcı da oluyordu. Türk Sineması önemli bir değerini kaybetti. Yeri doldurulamayacak bir sanatçı. Hababam Sınıfı'nda rol alan arkadaşlarımızla birlikte 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde bir araya gelerek, 'Anılarla Kemal Sunal' etkinliği düzenlendi."

"ÇAKMA HABABAM SINIFI FİLMLERİ TUTMADI"

Hababam Sınıfı'na benzer filmlerin çekilmesiyle ilgili eleştirilerde bulunan Dilaver Gür, "Hababam Sınıfı, 1975 yılında çekilen filmin ardından her yıl çekilen 3 film vardı. Daha sonra çekilen filmlerde seviye aşağıya düştü. Biz esas 3 filmi önemsiyoruz. Esas Hababam Sınıfı o filmlerdir. İnsanların bildiği, tanıdığı, güldüğü ve severek izlediği o 3 filmdir. Daha sonra değişik sanatçılarla çekilen 'çakma' filmler, Hababam Sınıfı'nın ismi kullanılarak yapıldı. Tabii ki tutmadı. 1975-1976 yıllarında çekilen Hababam Sınıfı filmleri, insanlarımız tarafından daha büyük bir zevkle izleniyor. Türk Sineması'nın 100. yılı kutlanıyor. Bu yüz yıl içerisinde 100 film seçildi. Kültür Bakanlığı tarafından seçilen ve vatandaşların oylamasına sunulan filmler arasında birinci seçilecek. Şu anda Hababam Sınıfı açık ara önde bulunuyor" dedi.

"GURUR DUYUYORUZ.."

Bu arada Malatya Musiki Derneği'nin dernek binasında oluşturduğu Malatyalı sanatçılar fotoğraf bölümünde, Kemal Sunal ile oğlu Ali Sunal’ın fotoğrafları da yer alıyor.

Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım yaptığı açıklamada, “Bugün Malatyalı ünlü sinema sanatçısı Kemal Sunal’ın 14’üncü ölüm yıldönümüdür. Hemşehrimiz olarak kendisiyle hep gurur duyuyoruz. Allah rahmet eylesin. Sevgi ve şefkatle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Unutulmayacak bir hemşehrimizdir” ifadelerini kullandı.

Bu arada, Yıldırım, Malatyalı ses sanatçısı Bedri Karahan’ı da 21’inci vefat yıldönümü nedeniyle minnetle andıklarını belirtti.

KEMAL SUNAL'IN ÖZGEÇMİŞİ

3 Temmuz 2000 yılında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta sanatçı Kemal Sunal, unutulmaz kişiliği ve başarılı oyunculuğu ile akıllardan hiç çıkmayacak. 

Kemal Sunal, Malatya’nın Doğanyol ilçesi Gökçe beldesinde dünyaya geldi. 7 yaşında ailesiyle gittiği İstanbul’da Küçükpazar semti doğum yeri olarak gösterilen oyuncunun babası özel bir şirketten emekli Mustafa Sunal, annesi ise Saime Sunal'dır. Kemal Sunal'ın, Cemil Sunal ve Cengiz Sunal adında iki kardeşi vardır.

1974 yılında evlenen Kemal Sunal'ın, Ali ve Ezo adlarında biri erkek diğeri kız iki çocuğu oldu.

Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı. 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İstanbul'daki Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilmiştir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız