SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kene Uyarısı..

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü, insanlarda ölüme neden olan KKKA virüsünü bulaştıran kenelerle mücadelenin yanı sıra vatandaşların dikkat etmesi gereken konularla ilgili bir açıklama yaptı.

Müdürlüğün söz konusu açıklaması şöyle:

"Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü insanlara genellikle hyalomma cinsi keneler ile bulaşmaktadır. Virüs sığır, koyun, keçi, yabani tavşan ve tilki gibi hayvanlarda tespit edilmiş, bu hayvanlarda belirti göstermeyen bir enfeksiyon oluşturmasına rağmen insanlarda hastalığa sebep olmakta, kısa bir süre içerisinde herhangi bir tedavi yoluna gidilmediği taktirde ölümlere sebep olmaktadır.

Hastalığın bulaşmasında keneler önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle kene mücadelesi önemlidir. Sadece evcil hayvanlarda kene mücadelesi yapılması yeterli değildir. Çünkü keneler aynı zamanda mera, otlak ve ormanlık alanlarda doğada yaşayan hayvanlarda da bulunmakta ve bu yaşadıkları ortamların ilaçlanması çevreye vereceği etkiler göz önüne alındığında ve pratikte de mümkün değildir.

Bu nedenle bu hastalıktan korunmada aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir;

a) Kenelerden uzak durulmalıdır.
b) Kenelerin bulunduğu alanlara girildiği zaman belli aralıklarla kene yönünden kontrol edilmeli, vücuda yapışmış keneler uygun bir şekilde kene ezilmeden ve ağız kısmı koparılmadan cımbızla alınmalıdır. Kenelerin çıkarılması için eter kloroform ve alkol yada gaz gibi herhangi bir madde kullanılmamalıdır.
c) Kenelerin bulunduğu alanlara çıplak ayak yada kısa giysilerle gidilmemelidir. Bu alanlara av yada görev gereği gidenler lastik çizme giymeli yada pantolonlarının paçalarını çorap içine almaları korunma açısından önemlidir.
d) Kene ısırdığı zaman vakit geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.
e) Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hayvanlarını Nisan ve Eylül ayları arasında iki ay aralıkla kenelere karşı etkili ilaçlarla ilaçlamalıdır.
f) Kene bulunan barınaklar da uygun ilaçlarla usulüne uygun ilaçlarla ilaçlamalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız