SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kenetlenme Zamanı.."

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’da “Malatya HAYder (Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği)” çatısı altında bir araya gelen Malatyalı Ermeniler Battalgazi ilçesine de bir ziyaret gerçekleştirdiler. 40 kişilik grup halinde gelen dernek mensupları, Hosrof Köletavitoğlu başkanlığında düzenledikleri gezide, anılarını tazelediler ve hasret giderdiler.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret eden dernek üyeleri, Başkan Gürkan ile sohbet ettiler. Birlikte Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezdiler.

Başkan Gürkan, “Ermeniler diğer azınlıklarımız gibi toplumumuzun bir unsurudur. Yıllarca iç içe kaynaşmış, ortak kültür ve ananeler etrafında toplanmış Anadolu kültürünün parçalarıyız. Yıllarca kardeşlik içinde, komşu olmuşuz, arkadaş olmuşuz, her güzel etkinliğe yıllarca birlikte adım atmışız. Sanatta, ticarette,iş hayatında el ele verip yıllar boyu çalışmışız. Birlikte yemek yemiş birlikte uyumuşuz güvenle ve huzurla kardeşlik içerisinde yıllarca yaşamışız. Bizler hoş görünün, insanlığın, aynı ortak değerleri taşıyan kültürel mirasın birer parçasıyız.”dedi.

Başkan Gürkan’ın bu konuşması esnasında, derneğe mensup yaşlı bayanların gözlerinin yaşardığı, duygulandıkları görüldü. Duygularını dile getiren bazıları ”Biz bu kadar ortak düşünce içinde olduğumuzu bilmiyorduk, çok duygulandık” dediler..

Başkan Gürkan; “Dış mihrakların ölçüsüz kışkırtmaları ve provokasyonlarla aramızı bozmaya neden ortamları yaratıncaya kadar,biz aynı topraklarda birlikte doğup büyüdük, aynı Vatan’ın evlatlarıyız, bizim kardeşliğimizi hiç kimse bozamaz. Karşılıklı güvenle, kardeşliğimizin temellerini sağlam tuttuğumuz takdirde aramıza hiç kimse giremez. “diye konuştu.

Başkan Gürkan, Dernek Başkanı; Hosrof Köletavitoğlu başkanlığında yaklaşık 40 kişilik Ermeni heyeti ile Battalgazi’ye gelmelerinden ve ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Dernek Başkanı Hosrof Köletavitoğlu “Artık biz kendimizi düne göre daha fazla güvende hissediyoruz” diyerek, hoşgörünün temelinde, aynı toprağın insanları olarak kardeşliğimizi hiçbir gücün yıkamayacağını, geleneklerimizi ayrı yerlerde de olsa sürdürmeye devam ettiklerini söyledi.

Köletavitoğlu, “Malatya bizim ata toprağımız, birlikte yaşadığımız topraklar, burada olmaktan ve sizlerle bulunmaktan bizlerde çok mutluyuz” diyerek düşüncesini ifade etti. Yaşanan sıkıntıların artık geride kaldığını, kenetlenme zamanı geldiğini ifade eden; Dernek Başkanı Köletavitoğlu “Birlikteliğimizden güç doğar” diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız