SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kennedy Atatürk’e Benziyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:10:55
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuiyetçi Parti’nin ABD başkan adayları arasında din ve inançları en öne çıkaran isim olarak sivrilen eski Senatör Rick Santorum, bir suikast sonucu yaşamını yitiren eski ABD Başkanı John F. Kennedy’yi "laikliği savunduğu için" Atatürk’e benzetti. Santorum, Başkan Barack Obama’nın da "dine karşı" olduğu görüşünü iddia etti.
 
LAİKLİK TARTIŞMASI 
"RealClearReligion" sitesinde, Rick Santorum’un kaleme aldığı "Kamu Yaşamında Katolik Olmak Zor" başlıklı uzun bir makale yer aldı. Santorum, ABD Anayasası’nı yazanların, bütün özgürlüklerin temeline din ve inanç özgürlüğünü koyduğunu dile getirdi. “Katoliklerin gururu” olan eski Başkan John F. Kennedy’nin, 1960’ta yaptığı bir konuşmada "Din ile devletin mutlak şekilde ayrı olduğu bir Amerika’ya inanıyorum" dediğini hatırlatan Santorum, eski Başkan’ın "dini baltaladığını" ifade etti. 
 
"DEVLETİ DİNDEN KORUMAK" 
Din ile devletin bir Amerikan modeli olmadığını vurgulayan Santorum, bunun Fransa’da ve "kısa bir süre öncesine kadar da Türkiye’de kullanıldığını" belirtti. Santorum, Kennedy’nin, dini düşüncelerin ve dini aktörlerin kamusal alanda ve politika tartışmalarında iyi karşılanmamasına ilişkin görüşünün "Atatürk’ü andırdığını" belirtti. Rick Santorum, "Kennedy, dini devletten korumayı amaçlayan sözleri aldı ve devleti dinden korumak için kullandı" dedi. Eski Senatör Rick Santorum, sonuçta, anayasal bir hak olan din ve inanç özgürlüğünün değeri ve itibarının azaldığını savundu.
 
ROMNEY ZAFERE YAKIN
Cumhuriyetçi Parti'deki seçim yarışı ise tüm hızıyla devam ediyor Yarışı önde götüren eski Massachusetts Valisi Mitt Romney yarın yeni bir zafer kazanacağına inanıyor. Cumhuriyetçi seçmenler, yarın, Wisconsin ile Maryland ve başkent Washington’da yapılacak önseçimlerde aday tercihi yapacak. Fitchburg’da konuşan Mitt Romney, şansının her geçen gün arttığını belirtti. 
 
OBAMA’YA YÜKLENDİ 
"Kampanyama destek kuvvet kazanıyor" diyen Romney, üç-dört hafta önceki durumun zor bir mücadele olduğunu, ancak yarın yapılacak önseçimi kazanacağına inandığını belirtti. Kampanyanın giderek Başkan Barack Obama’ya odaklandığını belirten Mitt Romney, “Sanıyorum başarısızlıkları Amerikan halkı tarafından daha iyi görülüyor” dedi. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olması halinde, Romney, 6 Kasım günü Demokrat Parti’nin adayı olan Barack Obama ile sandıkta hesaplaşacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız