SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Estetik Kurulu Oluşturuldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:21:45
Kent Estetik Kurulu Oluşturuldu
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesinde bir cazibe merkezi olma noktasında emin adımlarla ilerleyen Malatya’da, özellikle görüntü kirliliğinin önüne geçilerek, çağdaş ve modern bir kent olma noktasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir adım daha atıldı. 

Mevcut yerleşim veya yeni açılan yerleşim alanlarında şehrin estetiği, tarihi ve doğal değerlerine uygun ilke kararları alarak, meydan, bulvar, ana cadde, ana yollar ve sokaklarda, ilgili ve yetkili birimlerin katılımıyla çözüm üretmek, görüş bildirmek ve kararlar almak suretiyle kentte her türlü görüntü kirliliğini engellemek üzere Kent Estetik Kurulu oluşturuldu.

Mimarlık, mühendislik, kent tasarımı, peyzaj mimarlığı gibi çeşitli meslek kuruluşları ile çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcilerinden oluşan Kent Estetik Kurulu çalışmalarına başladı.

Kurulda görev alanlar

Başkanlığını Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar’ın yaptığı Kent Estetik Kurulu ilk toplantısını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda yapılan ilk toplantıya; Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanlıkları ve şube müdürlükleri, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi temsilcileri, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası temsilcileri ile Kent Konseyi temsilcisi katıldı.

Kurulun görevleri

İlk toplantısını yaparak çalışmalara başlayan Kent Estetik Kurulu’nun şehirde görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi noktasında önemli görevleri bulunuyor. Bu konuda kurulun görevleri şu şekilde sıralanıyor:

Reklam ve tanıtım tabelaları, kent mobilyaları gibi ögelerin tip şekil ve niteliklerini belirlemek ve bu konularda görüntü kirliliğini önlemek.

Ana bulvar, meydan, cadde, yeşil alanlar, otoparklarda ve her türlü yapı düzenlemesinde (asfalt, kaldırım vb..) eksiklik ve aksaklıkların giderilmesini sağlamak.

Bulvar cadde meydan ve parklarda bulunan kentsel donatıların konum ve tasarımları hakkında görüş bildirmek.

Yeni yapılacak yapılar ve mevcut yapıların tadilatında; cephe çatı, renk, malzeme ve çevre düzeni açısından inceleme yapmak, uygunluk görüşü vermek ve bu konularda temel esaslar belirlemek. 

Talep edilen veya kurulca belirlenen konularda ilke kararları almak.

İlçe estetik komisyonlarının çalışmalarını incelemek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız