SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kent Hafıza Merkezi Planlıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-05-29 23:00:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği Malatya’nın ilçelerinin birbirlerini daha yakından tanımaları için, ilçelerin unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerini tanıtmak ve gün yüzüne çıkarmak için Malatya’nın 13 ilçesinin katıldığı “Malatya İçin İlçe Buluşmaları” programı düzenledi. Söz konusu program kapsamında, Akçadağ, Arguvan, Arapgir, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçeleri stantlarında kendi kültürel birikimlerini sergilediler.

Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde yapılan ilçe buluşmaları programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Çakır, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ilçe muhtar derneği başkanları, ilçe muhtarları, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ve ilçelerden gelen misafirler katıldı.

Malatya’nın 13 ilçesiyle beraber 600’e yakın ziyaretçinin katıldığı ilçe buluşmalarında her ilçeye ait stantlarda ilçelerin kültürlerine özgü yemek, kıyafet, motif ve ilçe kültürüne özgü materyaller sergilendi. Programa katılan ilçe temsilciler kurulan sahnede ilçenin tarihi hakkında konuşmaların yanı sıra, ilçenin ozanları ve şairleri ilçe adına kaleme alınmış şiirlerini ve türkülerini seslendirdiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, “Bizleri bir araya getiren, burada toplayan şey kültürel kayıplarımızın yeniden kazanılması inancıdır. Yaklaşık bir aydır ilçelere yapmış olduğumuz ziyaretlerimizle bu endişeyi topluma duyarlı her insanın taşıdığını gördük. Sahadan aldığımız dönütlerle kültürel öğelerin kaybolması, kitle iletişim araçların gelişmesiyle kişiler arası iletişimin bozulması, yiyecek ve kıyafet kültürümüzün erozyona uğraması, akrabalık ilişkilerimizin yıpranması ve tarih kültürümüzün yok olması endişeleri bizleri harekete geçirdi. Bunun için ilçelerimizi kendi kültürel öğeleriyle bir araya getirmeyi uygun gördük. Yapmış olduğumuz buluşmalar yapacağımız buluşmaların ilkidir. İkinci aşamamızda il tanıtım günleri gibi ilçe tanıtım günleri yapmayı planlıyoruz. Üçüncü aşamamızda da ilçelerimizdeki kültürel zenginlikleri kayıt altına alarak Malatya’ya bir “Malatya Kent Hafıza Merkezi” kurmayı planlıyoruz.” dedi.

Pektaş, ilçe ziyaretleri sırasında sıcak karşılamalardan dolayı ilçe kaymakamlarına, belediye başkanlarına, muhtar dernek başkanlarına, muhtarlara ve STK’lara teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Çakır, “Stantları gezdiğimizde çok güzel bir kültürel ahengin ve farklılıkların olduğunu ama hepsinin bizden olduğunu gördük. Her ilçenin farklı kültürlerini hem yemeğinden hem de el sanatlarına kadar burada görme fırsatı da yakalamış olduk. Farklı illerde çok güzel Malatya tanıtım günleri yapıyoruz ama öncelikle kendi kültürümüzü çok iyi bilmemiz lazım.” dedi.

Ahmet Çakır, “Bu tür etkinlikler kaynaşmamıza, kültürel zenginliğimizin korunmasına, yaşamasına ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çok güzel etkinliklerdir. Genel sekreterimizin ortaya koymuş olduğu güzel hedefler var. Bu hedefler doğrultusunda ilçelerimizi tek tek Malatya’ya tanıtacağız. Malatya’mız Büyükşehir olmasından sonra ilçelerdeki hemşerilerimiz diğer ilçelerimiz tanıma fırsatı bulamayabiliyorlar. Bu program Malatya’da yaşayan diğer hemşerilerimizin de göreceği şekilde buraya taşınmış oldu. Kent Konseyi’nin kültürel farklılıklarımızı ve zenginliklerimiz görmek adına atmış olduğu bu ilk adımın devamının geleceğini düşünüyorum.” dedi.

Çakır, ilçe stantlarını gezdikten sonra programa emeği geçen ilçe kaymakamlarına, ilçe belediye başkanlarına, ilçe muhtarlarına ve Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür etti ve plaket takdim etti.

“Malatya İçin İlçe Buluşmaları” programına katılan ilçe ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, düzenlenen programın Malatya için çok faydalı olduğunu dile getirerek, programın amacına ulaştığını ve buluşmalar sayesinde bütün ilçelerin birbirini tanıma imkânı elde ettiklerini söylediler. Bu tür faaliyetlerin devam edilmesi gerektiğine değinerek, programın düzenlenmesinde dolayı Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a teşekkür ettiler.

Bülten

d6

d5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    talebin az olmasına rağmen halen bina yapılıyor ve halen ağaçlar kesiliyor.bunlar yakında elinizde patlayacak neye güvenip her yeri beton yapıyorsunuz.? en basitinden bankalar kredileri geri çağırdığı zaman ne olacak??
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (7 yıl önce)
    Hafızaya beton döktüler..Memleketimde ağac kesenin kafasını keserim diye Fatih Sultan Mehmet Han dan nerelere geldik.Yazık..Nikah sarayı cevresi koca arsaya agaclarla dolu park yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami Metin (7 yıl önce)
    Kentte hafıza oluşturacak birşey kaldı mı ki hafıza rehberi oluşturuyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla