SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Konseyi Genel Kurul Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:29:58
Kent Konseyi Genel Kurul Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi 7.Olağan Genel Kurulu “Kent Konseyi Yürütme Kurulu Seçimi” gündem maddesi ile yapıldı.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Siyasi Parti Temsilcileri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kent Konseyi Eski ve Yeni Yürütme Kurulu üyeleri,  Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Mahalle Muhtarları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşmalarını yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Malatya Kent Konseyi'nin Türkiye’deki Kent Konseyleri arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Turan; Hazreti Muhammed'in “Benim ümmetim istişare ettiği konularda yanlışa düşmeyecektir” sözüne atıfta bulunarak, istişare mekanizması konumunda olan Kent Konseylerinin önemine dikkat çekti. Yönetişim kavramının kent konseylerinde net bir şekilde resmedildiğini söyleyerek, “Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin gerek il içinde gerek ulusal bazda yapmış olduğu çalışmalar gurur verici. Bu vesile ile Genel Sekreterliği tebrik ediyorum, genel kurulunda hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, 5 yıl boyunca Genel Sekreterliğinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında genel bir bilgilendirme yaptı. Kent Konseylerinin bir ilin demokrasi platformu olduğunu belirten Pektaş,  demokratikleşme alanında atılan adımlar arasında kentlerin gelişmişlik düzeyini belirleyen unsurlardan bir tanesinin de, kent sınırları içinde yaşayan bireylerin görüşlerinin alınarak uygulamaya konulması olduğunu ifade etti. 

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği olarak daha sağlıklı ve gelişmişlik seviyesi en üst düzeyde yer alan bir Malatya için; kamu kurum ve kuruluşlar, Sivil Toplum örgütleri, Üniversite ve Mahalle Muhtarları ile iletişim halinde olmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Pektaş, “Şunu çok iyi biliyoruz ki kentin sakini olarak değil, sahibi olarak bir aradayız”

Pektaş, Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin Sanat Sokağı içinde yeni yerine taşındığını söyleyerek, “Kent Konseyi binasını, Gençlik Merkezi binasını, Kadın Meclisinin İnci Çeyiz mağazasını bizlere tahsis eden ve bizlerden gerek maddi gerek manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Sayın Ahmet Çakır Beyefendi’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Programın dilek ve temenniler kısmında söz alan bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri söz alarak gerek gündem maddesi ile ilgili gerek gündem dışı konular hakkında genel kurula düşüncelerini ve önerilerini aktardılar. 

TÜMSİAD Malatya Temsilci Kerem Aktan’ın başkanlığında oluşan divan teşekkülünün ardında oluşumundan sonra Kent Konseyi genel Kurul oyları ile Kent Konseyi Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır seçildi.

Kent Konseyi Yürütme Kuruluna ise aşağıda belirtilen liste seçildi

YÜRÜTME KURULU ASİL ÜYELER

SN KURUMU ADI SOYADI

1.Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Kent Konseyi Başkanı Ahmet ÇAKIR

2.Tabipler Odası Başkanı Prof.Dr. Ahmet KIZILAY

3.Esnaf Kefalet Kredi Koop. Brlk. Bşk. Ali EVREN

4.Ensar Vakfı Ahmet KÜÇÜK

5.İnşaat Müh. Odası Başkanı Bedir ÖZTEN

6.Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ

7.Hacı Bektaşi Veli Klt Mrk Vakfı Gn Bşk Hasan MEŞELİ

8.BİLSAM Zekeriya TAV

9.İnönü Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet KARAGÖZ

10.Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa EREN

11.MÜSİAD Başkanı Mehmet BALİN

12.Cem Vakfı Eşref DOĞAN

13.Memur - Sen Kerem YILDIRIM

14.Malatya Barosu Enver HAN

YÜRÜTME KURULU YEDEK ÜYELER

Sn.KURUM ADI SOYADI

1.Hanımeli Derneği Saime KIRMA

2.Güc Düvani Derneği Mehmet BIÇAK

3.Hayat Vakfı Prof. Dr. Nusret AKPOLAT

4.Birlik Vakfı Sadi ERGÜL

5.Hayrat Vakfı Mehmet ŞİMŞEK

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız