SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Konseyi Şiir Yarışması Yaptı

0
Güncellendi - 2016-04-08 02:56:47
Kent Konseyi Şiir Yarışması Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi, Malatya’daki şiir yazma yeteneği olan gençleri keşfetmek ve onları teşvik etmek amacıyla başlattığı “Malatya Güçlü Kalemlerini Arıyor” şiir yazma yarışmasının ödül töreni yapıldı. Birbirinden değerli yaklaşık 150 eserin değerlendirildiği ödül töreninde ilk 5’e giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Doğandemir, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, CEM Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve şiir severler yoğun ilgi gösterdi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş amaçlarının Malatya’da bulunan şiire merak duyan ama sınav kaygısından dolayı kendini şiire veremeyen öğrencilerimizi şiire ve sanata yönlendirmek olduğunu söyledi.

Pektaş, bu tür yarışmaların Malatya’nın düşünce ve edebiyata dair geleceğine yeni ufuklar açacağını, günümüzde sayıları her geçen gün azalan şairlerin bu sayede artacağını umduklarını söyledi.

Kent Konseyi Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Mesut Çitil, iyi bir şiir yazmayı en çok etkileyen şeyin okuma becerisini olduğunu, okumayı becerebilenlerde farklı bir bakış açısı olduğunu, dünyaya, hayata, geleceğe dair kimsenin yakalayamadığı şeyleri yakaladıklarını ve mısralarla bize servis ettiklerini söyledi.

Çitil; bu nedenle genç şairlerimizin yarışmalarda birinci olamadıkları veya şiirlerinin kitaplara girmediği için yazmayı bırakmamaları gerektiğini söyleyerek, bir gün mutlaka şiirlerinin arkasından birilerinin geleceğini vurguladı.

İnönü Üniversitesi Türkçe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlhan Erdem, “Değerlendirme yaptığımızda gelen eserlerde şiire verilen önemi görmek bizleri mutlu etti. Şiir güzel sanatlar içerisinde sihirli bir sanatı ifade ediyor ve bütün sanatlara baktığımız zaman insanlıkla beraber en eski sanatlardan birinin şiir ve edebiyat dalı olduğunu görüyoruz. Yazı keşfedilmeden önce sözlü gelenek varken bile şiir insanların hayatındaydı. Duyguların dile getiren şiirlere yönelen gençleri bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından şiirleri değerlendiren değerlendirme kurulu üyelerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Doğandemir tarafından plaketleri takdim edilirken, ödüle layık görülen şiir sahiplerine de protokol tarafından ödülleri ve plaketleri takdim edildi.

Kent Konseyi’nden verilen bilgiye göre yarışma kapsamında yaklaşık 60 şiirin kitaplaştırılacağı belirtildi.

Dereceye giren ilk 5 şiir ise şöyle sıralandı:

  1. Yıllar Düşman Gün Düşman: Sinan Arabacı ( Tam Altın)
  2. Gözlerim: Ceren Karakuş (Yarım Altın)
  3. Savaş Çocuklarına: Kadriye Yılmaz (Çeyrek Altın)
  4. Fecirde Arayış: Beyzanur Yalçın (Mansiyon)
  5. Bahar Kokulum: Muhammet Ali Özen (Mansiyon)

Bülten

c3

c4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız