SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Konseyi Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi 13. Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı” Şehrimizde Ulaşım Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu gündemle Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında toplandı.

 

Toplantıya Vali Vekili Abdullah Küçük, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Mustafa Kılıç, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının müdürleri, Belediye Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, YG 21 Grup Temsilcileri ve Üyeleri, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç.Dr Ahmet Baysar, Malatya Kent Konseyinin meslek kuruluşlarını, sendikaları, üniversiteyi, ilgili sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecilerini ve mahalle muhtarlarını bir araya getirerek kentin daha yaşanabilir kılınmasına katkı sağlayan bir akıl meclisi şeklinde oluştuğunu ifade etti.

 

Toplantının ana gündem maddesi olan “ Şehrimizde Ulaşım Sorunları ve Çözüm Önerileri” konusundaki çalışmaların ve hazırlıkların önce burada değerlendirilmesi ve konsey üyelerinin fikirlerine başvurulmasının kentimiz için önemli bir aşama olduğunu belirten Baysar, 'kentim için benim de fikirlerim var' diyen herkesi önemsediklerini ve konsey çatısı altında ortak hedefler oluşturmaya katkı sağlamayı beklediklerini söyledi.

 

Kent Konseyi Toplantısı vesilesiyle Malatyalılarla aynı çatı altında birlikte olmaktan memnun olduğunu konuşmasının başında dile getiren Malatya Belediye Başkanı Akın, kent konseyi toplantılarının yerel yönetimler ve halkın bir araya gelerek kentin yönetilmesi hususunda bir istişare platformunun oluşturulmasının önemine işaret ederek kent konseyinin halkın yönetime katılmasında yasal bir araç olduğunu ifade etti.

 

Şehir içi ulaşımın rahatlaması için geçici düzenlemelerin yanında yaptıkları iki alt geçit ile çözümler ürettiklerini belirten Malatya Belediye Başkanı Akın, bu çalışmaların devamında ise Malatya da köprülü kavşak çalışmaları başlatacaklarını  ifade ederek bu sayede kent içi ulaşımda bir rahatlama olacağını söyledi.

 

Yol açma ve genişletme çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Başkan Akın çok katlı otoparklar ve otobüs filosundaki yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

Toplantının gündem maddesi ile ilgili konseyi bilgilendirmek amacı ile ilimize gelen Karayolları 8.Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, Malatya’nın Karayolları ağında kavşak merkezi olduğuna işaret ederek Malatya da yapılacak köprülü kavşak ve köprüyol çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

 “Kentleşme ve Kent İçi Ulaşım Bağlamında Malatya Kent Merkezi” başlığı altında trafiğin rahatlamasına yönelik yapmış olduğu çalışmaları konseye sunan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Metin Kırımhan, kentlerin biyolojik çalışmalara benzediğini, yolların ise kan damarları olduğuna işaret ederek çağdaş bir kent ulaşımında çevre ve insana dost bir sistemin olması gerektiğine değindi.

 

“ Geçmişten Günümüze Malatya da Ulaşım Ağındaki Gelişmeler” e değinen MOTAŞ genel müdürü Gökhan Tuncel, hızlı nüfus artışı ve plansız şehirleşme neticesinde ulaşım sorununun Malatya nın gündeminden hiç düşmediğini belirterek, ekonomik ve güvenli bir ulaşım sağlama hususunda gayretlerinin devam ettiğini belirtti.

 

“Trafik Sinyalizasyonu, Otoparklar, Trafik Akış Yönü Düzenleme Çalışmaları” hakkında konseye bilgi veren Kent Trafik Müdürü Gürbüz Kurdal kentteki trafik sıkışıklığının giderilmesine yönelik çalışmalarının devam ettiğini, Atatürk (Kışla) Caddesine park yasağı getirmeyi ve Akpınar ile Turgut Temelli Caddesi arasındaki bölgeye belirli saatler dahilinde araç giriş çıkış yasağı uygulamasını planladıklarını belirtti.

 

Dilek ve temenniler kısmında söz alan katılımcılar, ana caddelerde düzensiz park yapıldığını ve vatandaşların mağdur edildiğini, park yerlerinin vatandaştan çok işyeri sahipleri tarafından kullanıldığını dile getirerek ana caddelerdeki park sorunlarının acilen çözülmesini talep ettiler.

 

İlimizde yapımı tamamlanan alt geçitlerden birine hemşehrimiz Orgeneral Eşref Bitlis, diğerine Malatya yı 18 Eylül 1101 de fetheden Danişmend Gazi isminin verilmesi konsey tarafından oy birliği ile kabul edildikten sonra konsey toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız