SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Konseyi'nden İnci Çeyiz Projesi

0
Güncellendi - 2016-08-25 03:51:50
Kent Konseyi'nden İnci Çeyiz Projesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi kadınların sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla yapmış olduğu bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra, kadınların ekonomik döngünün içinde aktif bir üretici olmaları yönünde başlatmış olduğu “İnci Çeyiz” projesi ile de kadınlara destek olmaya devam ediyor.

Birçok ihtiyaç sahibi kadının ev ekonomisine katkıda bulunması amacıyla ev hanımlarının el ürünlerini satışa sundukları İnci Çeyiz Mağazasına ürün getiren kadınların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Yeni Cami karşısında ve Sanat Sokağı’nda yer alan mağazalarda satışa sunulan çeyiz ürünleri, bebek kıyafetleri, dekoratif ev ürünleri, takı tasarım ürünleri büyük ilgi çekiyor.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, kadın meclisi bünyesinde oluşturulan bir kurul tarafından fiyatlandırmanın yapıldığını ve satılan ürünlerin parasının bizzat ürünü getiren kişilere teslim edildiğini söyledi. Kadınların elde ettikleri gelir ile çocuklarının eğitim giderleri başta olmak üzere birçok masrafı karşılayabildiklerini vurgulayan Bulut, özellikle il dışından gelen misafirlerin el ürünlerine büyük bir ilgi gösterdiklerini yurt içi ve yurt dışından çok fazla sipariş aldıklarını ifade etti.

Her Çarşamba Sanat Sokağı içinde yer alan Kent Konseyi Genel Sekreterliğine bayanların ürün getirebileceğini söyleyen Bulut, “ Bizlere bu imkânları sunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bülten

çeyiz

çeyiz2

çeyiz1

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız