SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Konseyi'nin Mardinli Konukları

0
Güncellendi - 2018-07-31 01:53:35
Kent Konseyi'nin Mardinli Konukları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Mardin'den gelen daha önce şehir dışına çıkma fırsatı bulamayan 25 öğrenciye Malatya'yı tanıttı, gezdirdi. Kent Konseyi  tarafından organize edilen 3 günlük gezide Malatya’nın tarihi, kültürel yerleri,  yöresel lezzetleri ve birçok özelliği tanıtıldı.

Öğrenciler 3 günlük süre zarfında Sanat Sokağı, Orduzu Pınarbaşı, Tabiat Parkı,  Aslantepe Höyüğü, Battalgazi İlçesi, Sultan Suyu Harası, Levent Vadisi, Kayısı Pazarı gibi birçok yeri gezme fırsatı buldu. Gezilerin yanında tiyatro gösterimleri, tekne turları trafik parkı gibi bir takım etkinlikler ile keyif dolu anlar yaşadılar.

Mardin’i Unutturan Gezi     

Gezide Malatya Mutfağına hayran kalan Mardinli Çocuklar; Malatya mutfağının Mardin mutfağına benzediğini, içli köfte, kömbe gibi yöresel Malatya yemeklerini çok sevdiklerini, burada olmaktan çok mutlu olduklarını hatta geldikleri şehir olan Mardin’i unuttuklarını, bir kez daha Malatya'ya gelmek istediklerini ifade ettiler.

Program sonunda açıklama yapan Koordinatör Yeşim Keskin "Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından 25 öğrenci ile bugün Malatya'ya geldik öğrencilerimiz yardıma muhtaç ailelerin çocukları ve daha önce bu çocukların il dışına çıkma fırsatı elde edemediler “dedi.

Keskin, Malatya mutfağını ekipçe çok beğendiklerini, Malatya'nın Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerini, Sanat Sokağını ve Trafik Eğitim Parkını gezdiklerini ifade ederek Sultan Suyu Harasında çocukların ata bindiğini ve çocukların çok eğlendiğini belirtti.

Keskin, "Bize karşı olan tutumlarından, misafirperverliğinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesine, Malatya Kent Konseyi'ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız