SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Merkezindeki Otelde Çıkan Yangın Korkuttu 

0
Güncellendi - 2018-08-22 01:31:06
Kent Merkezindeki Otelde Çıkan Yangın Korkuttu 
A- A+ PAYLAŞ

  • Otelde çıkan yangın paniğe ve zarara yolaçarken, yangını çıkardığı öne sürülen bir şahıs linçten güçlükle kurtarıldı.

Malatya'da kent merkezinde bulunan bir otelde çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, şehir merkezinde ulaşım uzun süre aksadı. Bu arada, otelde kalan ve tiner kullandığı yangına sebep olduğu öne sürülen 1 kişi, çevredekilerin büyük tepkisine yolaçarken, şahıs itfaiye kıyafeti ile otelden çıkarılarak linç girişiminden kurtarıldı ve polis merkezine götürüldü.

Yangın, Şemsiye Sokakta (eski PTT Caddesi) meydana geldi. Girişi sokak içerisinde bulunan İnönü Caddesi'ne cepheli otelde 21.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye  ekiplerinin çok sayıda personel ve araçla müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Elektrik arıza ekipleri caddede elektriği keserken, polis ekipleri ise İnönü Caddesini tamamen trafiğe kapattı. Sıtmapınarı kavşağından itibaren araç geçişine izin vermeyen trafik ekipleri, Kız Meslek Lisesi kavşağını ve eski belediye kavşağını da kapatarak, araç geçişini tamamen durdurdu.

Çok sayıda ambulansın da yönlendirildiği  yangında, otelde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Otelde bulunan 8 kişi itfaiye ekipleri tarafindan tahliye edilirken, dumandan etkilenen 1 kişiye ambulansta oksijen verildi.

Otelde yangının çıktığı odaya giren itfaiye ekipleri burada tiner kullandığı ve yangına yolaçtığı iddia edilen M.Ç.'yi de baygın halde  buldu. Sağlık ekiplerince müdahale edilerek uyandırılan M.Ç.'ye işletme sahipleri ile çevre esnaflar tepki gösterdi. Tepkilerin büyümesi üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri de sevk edildi.

Çevredeki tepkiler üzerine M.Ç. itfaiye kıyafetleri giydirilerek otelden çıkarıldı. Polis aracına götürülmek istenen şahıs linçten güçlükle kurtardı. Polis merkezine götürülen M.Ç.'nin karakoldaki ifadesinin sürdüğü öğrenilirken, büyümeden kontrol altına alınan yangında maddi hasar meydana geldi. Bu arada edinilen bilgiye göre yangına sebebiyet verdiği iddia edilen M. Ç.'nin Malatya'da er olarak vatani görevini yaptığı ve memleketine gitmek için izne ayrıldığı öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, yangın söndürme çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada "Kısa sürede arkadaşlarımız yangına müdahale etti. Yangına bir taraftan müdahale edilirken, öte yandan yangından dolayı üst katlara kaçarak sığınan vatandaşlarımızı tahliye ettik. Yangın kontrol altına alındı. Yaralı kimse yok. Kontrol amaçlı bir teyzemiz ile yangına sebebiyet verdiği iddia edilen bir kişi gözlem altına alındı. Herhangi bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi (www.yenimalatya.com.tr) / malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız