SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Temizliğine Araç Takviyesi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da temizlik hizmetlerinin etkinleştirilmesi için satın alınan yeni araçlar törenle hizmete sokuldu. "Telefonlarım gece gündüz açık" diyen belediye başkanı Cemal Akın, törende çalışmalarını anlattı.

Malatya Belediyesi ve Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Temizlik İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere alınan 2 adet yol süpürme aracı, 2 adet kaldırım süpürme aracı ve 1 adet konteyner yıkama aracı ve Fen İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere alınan 2 adet yük kamyonu ile 1 adet kepçenin tanıtımı için Malatya Belediye Binası önünde bir tören yapıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Esenlik Genel Müdürü Osman Furkan, “ Malatya Belediyesi'nin Malatya Halkına temizlikle alakalı taahhütlerini somut uygulama eylemleriyle başlatmış bulunuyoruz. Bu başlattığımız eylem, makina parkının modernleştirilmesi ve güçlendirilmesi ile daha etkili olacaktır. Bildiğiniz gibi 2004 yılı Haziran ayında başlamak üzere poşetli çöp toplama sürecini yaygınlaştırarak başlatmıştık ve caddelerimizi suyla yıkamayı da uygulamaya koymuştuk. Bundan sonra kaldırımlarımız kaldırım süpürme araçlarıyla temizlenecek, poşet uygulaması olmayan semtlerimizdeki konteynerler de çevre illerimizde olmayan konteyner yıkama makinası ile temizlenecektir. Çöp toplamasında kullanılan eski çöp araçlarımız bakıma alınarak yanlarına reklam panoları yerleştirildi, burada Belediyemizin ve Şirketimizin çalışmaları sergilenecek ve ayrıca uygun görülürse firmaların reklamlarıda yayınlanacaktır. Sayın Belediye Başkanımızın desteğiyle çöp kutularımızı değiştirdik, çöp arabalarını yeniledik, çalışanlarımızın kıyafetlerini değiştirdik, çalışma şartlarını iyileştirdik. Bundan sonra da Sayın Başkanımızın bizlere vereceği desteklerle birlikte bu kenti daha temiz, daha yaşanabilir bir hale getirmenin heyecanını sürdüreceğiz” dedi.

AKIN'IN KONUŞMASI..
Törende, Malatya içerisinde doğal gaz dağıtımı için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan yeterlilik belgesi alan 18 firma ile 20 Temmuz 2005 tarihinde görüşmelerin yapılacağını açıklayan Belediye Başkanı Cemal Akın; “ Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını gidermek için planlanan iki adet alt geçidin inşaat ihalelerini yakın zamanda bitireceğiz. Malatya için hizmetlerimiz devam ediyor.Yeni Camii çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmalarımız neticelenmek üzere. Malatya'yı yeşil Malatya yapmak için yapmış olduğumuz çalışmalarda Sümer Parkının proje ihalesini yaptık. Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün 300 dönümlük arazisinin Belediyemize devri konusunda Tarım Bakanlığıyla protokolümüzü imzaladık. Şeker Fabrikasının arazisininde Malatya Belediyesi'ne kazandırılması için çalışmalarımız neticelendirilmek üzeredir.

İhmal edilmiş olan cadde, sokak ve kaldırımlarımızı yıkamaya başladık çünkü, Malatyalılar temizliğin en güzeline layıktır. Bu senede bu hizmetlerimizi başarıyla yürüteceğimize inanıyorum. Cadde ve sokaklarımızda rüzgarla birlikte toz kalkmaması ve hemşehrilerimizin rahatsız olmaması için yıkama işlemine devam edeceğiz. Çevre illerimizde olmayan konteyner yıkama makinası, kaldırım süpürme makinası ve yol süpürme aracı aldık, yine Malatya Halkına hizmet etmekte kullanılacak iş makinelarınıda Belediyemiz makina parkına kazandırdık. Bu araçları Malatya Halkının hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Biz sizlere hizmet için varız, sizlerde hizmetlerimizde görmüş olduğunuz aksaklıkları anında bizlere bildirinki problemleri çözelim. Benim telefonlarım gece gündüz siz Malatyalıların problemlerini bildirmesi için açık, bununla birlikte sizlere hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağım.

Çalışmalarından dolayı tüm personele teşekkür ediyorum” dedi.

Araçların tanıtımı Esenlik Genel Müdürü Osman Furkan tarafından yapıldıktan sonra Esenlik Üstün Başarı Ödülü'ne layık olan personele Başarı Belgesi, 75 YTL para ve gümüş gondol verildi.

Törene Malatya Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Esenlik Genel Müdürü Osman Furkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Esenlik Genel Müdür Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Bostanbaşı Belediye Başkanı Yahya Akın, Daire Müdürleri, Muhtarlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız