SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kent Yaşamında Güvenlik'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kent Yaşamında Güvenlik Konulu panel düzenlendi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği işbirliği ile "Kent Yaşamında Güvenlik" konulu bir panel düzenlenerek ilgi gördü.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda düzenlenen panele, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf Çakmak, Başkomiser Orhan Şanal, Komiser Berke Hızlı, Polis Memuru Ahmet Kenger, Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ve çok sayıda kadın meclisi üyesi katıldı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği hakkında bilgilendirme yapan bayan komiser Berke Hızlı, amaçlarının önleyici polis hizmeti sunmak olduğunu söyledi. Malatya'da daha çok hırsızlık olaylarının yaşandığını bu gibi suçların önlenmesinde de halka büyük görevler düştüğünü belirten Hızlı, halk olarak şüpheli bir durum karşısında polise bilgi verilmesi gerektiğini ve bu şekilde yapılacak ortak çalışmalar ile suçların önlenebileceğini söyledi.

Hırsızlığa neden olan konuların başında tedbirsizliğin geldiğini belirten Hızlı, "İş yerlerinde demir parmaklıkların olmaması, apartman kapılarının sürekli açık kalması hırsızlık olaylarının yaşanmasına neden olmaktadır" dedi.

Temel suçların önlenmesinde alınabilecek tedbirlere değinen Polis Memuru Ahmet Kenger ise, özellikle gençlerin suç işlemelerinde yanlış arkadaşlıkların, para, güç elde etme düşüncesi ve kendini kabul ettirme gibi nedenlerden dolayı suça meyilli olduklarını, bu durum karşısında da ailelere büyük görevler düştüğünü belirtti. Ebeveynlerin, çocukların ve gençlerin internet kullanımını konusunda dikkat etmesi gereken konulardan bahseden Kenger, anne ve babaların teknoloji hizmetleri konusunda koruyucu önlemler alması gerektiğini aktardı. İnternet ortamındaki arkadaşlıkların tehlikeli olduğunu ve internet ortamında oluşturulan sohbetlerde kişisel bilgilerin asla paylaşılmaması gerektiğini dile getiren Kenger, "Çocuklarımızı her konuda bilgilendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda kadınlar, konu ile ilgili olarak neler yapabileceklerine yönelik görevli memurlara çeşitli sorular sordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız