SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kente Aşamalı Olarak Su Verildi

0
Güncellendi - 2016-12-04 02:10:44
Kente Aşamalı Olarak Su Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Melekbaba içmesuyu rehabilitasyon çalışmaları ile Venk Su Deposu terfi istasyonu bağlantı çalışmaları nedeniyle gün boyu yaşanan büyük içmesuyu kesintisi, beklendiği gibi geç saatlere kadar sürmedi. Cumartesi günü 08.00 ile 24.00 saatleri arasında yapılacağı belirtilen kesinti, değişik bölgelerdeki çalışmaların tamamlanmasıyla peyderpey sona erdi ve kentin büyük bir bölümüne planlanan süreden önce su verildiği bildirildi.

MASKİ’den alınan bilgiye göre; Battalgazi, Hasanvarol, Turgut Özal, Fırat, Çöşnük, Özalper Mahallerinde ölçülebilir alt yapı (DMA) bağlantısı ile Venk Su Deposu terfi istasyonu bağlantı çalışmaların planlanandan daha önce tamamlanması nedeniyle akşam saat 17.00 civarında Malatya merkeze aşama aşama su verilmeye başlandı.  Saat 19.00 civarında Melekbaba, Battalgazi (Eskimalatya merkez), Orduzu bölgesi dışında merkezdeki diğer bölgelerin tamamına su verildi.

Melekbaba ve Eskimalatya Bölgesi’nin suyunu sağlayan isale hattı bağlantı çalışması, Orduzu Bölgesi yeni isale hattının depo çıkış bağlantılarının yapılması ve Hatunsuyu Bölgesi için merkez şebeke sisteminde yeni branşman (Abone Bağlantıları) çalışmalarının devam ettiği, bu bölgelere de planlandığı şekilde gece saat 24.00 itibariyle su verildiği kaydedildi.

Öte yandan MASKİ’nin resmi twitter hesabında saat 20.20 itibariyle yapılan açıklamada ‘Kaliteli Bir Alt Yapı İçin Gerçekleştirmiş Olduğumuz Su Kesintisi Sona Ermiştir” denildi.

İçmesuyu kesintisi 29 Kasım Salı günü olarak planlanmış, ancak hijyen açısından ya okulların tatil edilmesi ya da tatilde oldukları bir günde yapılması yolundaki talepler üzerine 3 Aralık Cumartesi gününe ertelenmişti.

FOTOĞRAFLAR: Cumartesi yapılan çalışmalardan..

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

maski2

maski1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Bülent (7 yıl önce)
    Ataköyde Su geldi ama az akıyor kombiler çalışmıyor. Bu çalışmalar başladı başlıyalı sular az akıyor ne zaman normal akmaya başlayacak MASKİ...
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (7 yıl önce)
    o paşaköşkünde su yok diyen arkadaş ya biz paşaköşkünde oturmuyoruz yada sen musluğu açmayı unutmuşsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (7 yıl önce)
    aslanbey mahallesinde su boruları döşenmeden üstüne kilit taş döşendi alt yapı değişimi ihalesi adı altında yetkililerde buna göz yumdu aslanbey mah.tekin sokakta 1 tane bile kepçe vurulmadan ihalede ? su boruları ve kanalizasyon boruları değişcekti ama asfaltın üzerine kilit taş döşediler milleti uyutmaya devam büyükşehir belediyesi ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Tecde . Saat 00:38 su yokkkkkkkk. Bari iki gün sürecek deseydiniz. Ona göre tebdir alırdık. Not : bu asbestli borular döşenirken ( yanılmıyorsam 1985 li yıllar) sağlığa zararı tartışılıyordu. Gazetecilik adına o dönem " SIKINTI YOK " beyanı veren belediye yetkililerini - ropörtajları yayınlarsanız memnun oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur (7 yıl önce)
    Çöşnük mah sularımız akşama doğru hemen hemen hergün azalıyo kombi su ıstmıyor makineler çalışmıyo taaki gece 24.00 den sonraya kadar inşallah bu kesinti buna bir çözüm olur mağduruz 4. Kata suyun debisi yetmiyormuşşş büyükşehir!!!!duy sesimizi!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (7 yıl önce)
    Yetkililere sesleniyorum inönü mahallesi cihangir sokakta su doğru durust akmıyor akdigi zamanda çamaşır bulaşık makinaları calismiyor ve kombiden sıcak su alamıyoruz lütfen cozum bekliyoruz maskı yetkililerinden ve başkanımız hacı ugur polattan yardım bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay (7 yıl önce)
    hala basharık mah. su yok 4 aralik pazar saat 18.30
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (7 yıl önce)
    maski denen işletme olmaz olsun ..30 saat oldu sularmız yok .boyle beledıye anlayışı olmaz ahmet cakır beyfendı nede olsa evınde suyu var vatandas ne olursa olsun mantıgı yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (7 yıl önce)
    Basharik mah yaklasik 30 saat oldu su verilmedi rezalet diz boyu mahaleler cukurlardan gecilmiyor vatandas sokakta yuruyemiyor Ayip yeter artik maski
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Cengiz Topel Caddesi Pazar öğle saat;11.15 hala su yok Belediye bir işi de dūzģūn yapsan şaşardım zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • İhram sokağı (7 yıl önce)
    Saat 22 civarında Zafer mahallesine su verildi kimse sallamasın
    0
    0
    Yanıtla
  • cumartesi su kesildi pazartesi sabahına kadar 4. kata su çıkmadı. ihram sokakta aylardır aynı problem var. ıkı gune bir sular 4.kata çıkmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    paşaköşkü hala su yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Alihan (7 yıl önce)
    Özalper mahallesinde hergun gece sabaha kadar sular anlamsız bir şekilde kesiliyor. Maskiyi kınıyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (7 yıl önce)
    Başharık mahallesi saat gecenin 02.26 sı hala su verilmedi maski uyuyor galiba vatandaşı koyun yerine koyma maski ve büyükşehir belediye başkanı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey (7 yıl önce)
    Zafer mah. hala su kesintisi devam ediyor.. 23.44 itibariyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah turan (7 yıl önce)
    Meydan başı mahallesinde su kesintisi devam ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (7 yıl önce)
    Elinize sağlık maski emekçileri bundan sonra ınşaallah yazın hatunsuyu helede kaysi zamanı susuz kalmaz teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla