SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kente Disiplin Getireceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Belediye Başkan Adayı Ömer Şarapnal, Yeşiltepe Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyük bir coşku ve havai fişeklerle karşılanan Şarapnal, güzel bina yapmanın, güzel bir kent oluşturma anlamına gelmeyeceğini söyledi. Güzel semtler oluşturulabilirse güzel bir kente sahip olunabileceğini kaydeden Şarapnal, "Sizinle buluştuğum bu mekanda, Malatya'nın merkezinin dizinin dibinde olan Yeşiltepe ve Boztepe varoşun ötesinde hiçbir estetik yapı oluşturulmadan geçmişten günümüze gelmiş. Bu plansızlık 1973'ten bu tarafa belediyeyi tek kişilik iktidar makamı yapmış zihniyetlerin kentlerimizi getirdiği noktanın bariz örnekleri. Malatya'da oturulabilir konutların yüzde 70'i gecekondu niteliğinde" iddiasında bulundu.

Şarapnal, "Biz biliyoruz ki, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde Malatya'ya getirilen şehircilik uzmanları Malatya'nın çekirdeğinin Boztepe kırsalı olmasını istemişlerdir. Ancak, geçmişteki bu istekler belediye tarafından lanse edilmemiştir. Cumhuriyet döneminde belediyeler ne yapmışlarsa yapmışlardır. Biz, kentin plansız, disiplinsiz yürütülmesine karşı koyacağız. Kente disiplin getirmek için yüksek ölçekli projeler hazırlayacağız" dedi.

Şarapnal, mimar olarak, Malatya'nın en büyük problemi olan imar sorununu ortadan kaldıracaklarını ifade ederek, "Merkezimiz sıkıntılar ile iç içe. Trafik allak bullak, yaya trafik karışmış ve sokakla kavgalı haldeyiz. Malatya'nın dışındaki mahallelerimizi yaban gibi gören zihniyete ben diyorum ki, yaban arılarının önüne istediğiniz ölçekte gül bahçesi de koysanız, yaban arıları orada bal yapamazlar" diye konuştu.

Şarapnal daha sonra mahalle halkının sıkıntılarını dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız