SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kenti 8 Bölgeye Ayırdık..'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya şubesi tarafından düzenlenen haftalık söyleşi programlarının bu haftaki konuğu Toplum Destekli Polis (TDP)Büro Amirliği oldu. ADD şube salonunda gerçekleşen toplantıya şube başkanı Ali Ekber Tunçdemir, üyeler, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Aynı şekilde İl Genel Meclisi'nde de bilgilendirme toplantısı yapıldı.

ADD'DE..
Toplum Destekli Büro Amiri Mesut Bilgeç tarafından Atatürkçü Düşünce Derneği şubesinde sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen söyleşide Toplum Destekli Polis Bürosunun tanımı, faaliyetleri ve vatandaşlardan beklentileri anlatıldı ve davetlilerin soruları yanıtlandı.

Büro Amirliğinin tanımını ve çalışmalarını anlatan emniyet amiri Mesut Bilgeç, “ Suç oluşumunu önlemek tedavi etmekten önemlidir. Büromuzda bu doğrultuda gelişmiş ülkelerdeki uygulamaları, ülkemiz koşullarına uyarlayarak çalışmalara başlamıştır. İlk etapta kentimizi Sanayi, İnönü, Zafer, Dabakhane, Paşaköşkü, Turgut Özal, Fuzuli ve Toptancılar – Şire pazarı civarı olmak üzere 8 bölgeye ayırarak her bölgeye en az 2 polis görevlendirdik. Polislerimizle bölgelerde bulunan konut ve işyerlerine ziyaretler yapıyoruz ve büromuzun çalışmalarını anlatıyoruz . Polisin üniformalı vatandaş- vatandaşında üniformasız polis olduğunu anlatıyoruz. Bu kapsamda 23 bin 470 işyeri ve 2 bin 035 ev ziyareti gerçekleştirdik. Rakamlarda da görüldüğü gibi ev ziyaretlerinde biraz sıkıntı yaşıyoruz bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Geziler kapsamında suça maruz kalan 806 mağduru da ziyaret ederek onların mağduriyetlerinin maddi ve manevi olarak telafisi yoluna gittik. Faaliyetlerimiz arasında Yıldıztepe Mahallesi Sosyal sorumluluk projesi, eğitim, sosyal etkinlikler ve sosyalleştirme faaliyetlerimiz devam ediyor.” dedi.

Bilgeç, 2007 yılında meydana gelen hırsızlıklarla ve suçlarla ilgili sayısal bilgiler de verdi. Emniyet Amiri Bilgeç “ Hırsızlık olaylarının evlerde yüzde 55, işyerinden yüzde 27 ve otodan ise yüzde 17 olması da evlerimizde gerektiği gibi önlem alamadığımızı gösteriyor. Sizlerden isteğimiz başta her hangi bir olumsuzluklarda 155 Alo Polis hattını kullanmak, komşuluk ilişkilerini geliştirmek ve komşu kollama sisteminin işlerliğine katkıda bulunmak kapıyı kısa süreliğine de olsa açık bırakmamaktır” diye konuştu. ADD'deki söyleşi soru-yanıtlardan sonra sona erdi.

İGM'DE..
Genel Meclisi üyelerine de İl Özel İdaresi Salonu'nda Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Mesut Bilgeç, Türkiye'de 25 ilde Toplum Destekli Polis Büro Amirliği bulunduğunu hatırlatarak, "Geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen seminerde, Malatya'daki çalışmalarımız nedeniyle örnek il seçildik" şeklinde konuştu.

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği olarak suçu önlemeye ve azaltmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Bilgeç, bu konuda da vatandaşlardan daha fazla ilgi ve yardım beklediklerini söyledi. Avrupa ve gelişmiş ülkelerde suçluyu yakalamada halkın katkısının yüzde 95 olmasına rağmen Türkiye'de bunun yüzde 10'larda olduğuna dikkat çeken Bilgeç, "Bu neden böyle diye zaman zaman öz eleştiri yapıyoruz. Önce suçu kendimizde arıyoruz. Vatandaş yardımcı olursa suçluyu yakalamak daha kolay oluyor. Bu konuda vatandaştan daha fazla duyarlılık ve ilgi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız