SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kenti Onlar İçin Engelsiz Yapmalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ile Yerel Gündem 21 Engelliler Platformu üyeleri tarafından bir eğlence programı ve sertifika töreni yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen programa Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, eşi Nurten Akın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İşkur İl Müdürü Yaşar Karataş, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, engelli üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Baysar, Dünya Sağlık Örgütünün araştırmalarına göre dünyada 500 milyon engellinin olduğunu, engellileri sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde değil tüm yıl boyunca hatırlanması gerektiğini vurgulayarak, toplumumuzda engellilerin ikinci plana atıldığını, onlara şefkatle yaklaşılması gerektiğini söyledi. Engellilerin sosyal hayata ve topluma kazandırılması için birçok Panel, Seminer ve Konferanslar düzenlendiklerini belirten Doç. Dr. Baysar, bu yıl içerisinde engellilere meslek edindirmek için “Bilgisayarlı Muhasebe İşlemlerine Yönelik Büro Personeli Yetiştirme” ve “Web Tasarımı ve Bilgisayarlı Tanıtım İşlemlerine Yönelik Büro Personeli Yetiştirme” projeleri kapsamında eğitim verildiğini ve projeden 24 engelli üyenin eğitim alarak sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

İşkur İl Müdürü Yaşar Karataş ise yaptığı konuşmada, engelliler için en büyük iyiliğin bilgisayar kullanmaya yönelik bir şeyler kazandırmak olduğunu, “Bilgisayarlı Muhasebe İşlemlerine Yönelik Büro Personeli Yetiştirme” ve “Web Tasarımı ve Bilgisayarlı Tanıtım İşlemlerine Yönelik Büro Personeli Yetiştirme” Projelerinin uygulanmasında emeği geçen Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliğine, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlilerine ve Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkürlerini iletti.

Malatya Belediyesi olarak son yıllarda yapılan çalışmalarda engellilere daha rahat bir yaşam sağlamak üzere hareket ettiklerini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın da, “Malatya Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda engellilere nasıl faydalı olabiliriz bu konuda büyük çaba sarf sarfediyoruz” dedi. Özellikle kaldırım düzenlemelerinde engellileri düşünerek düzenleme yaptıklarını belirten Başkan Akın, Malatya’yı daha engelsiz bir şehir haline getirmek için çaba sarf ettiklerini, engellilerin meslek edinmelerine yönelik verilen eğitimler için imkân sağlayan Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliğinin engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmaları beğeniyle izlediğini söyleyen Vali Daşöz ise, İnsanların engellilere karşı duyarlı olmaları gerektiğini, son yıllarda engellilerin sosyal hakları ile ilgili kanuni düzenlemeler yapıldığını belirterek, insanların onlara yardımcı olmaları gerektiğini, kendilerine düşen görevin Malatya’yı engelsiz bir il haline getirmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından programda, “Bilgisayarlı Muhasebe İşlemlerine Yönelik Büro Personeli Yetiştirme” ve “Web Tasarımı ve Bilgisayarlı Tanıtım İşlemlerine Yönelik Büro Personeli Yetiştirme” Projelerine katılarak sertifika almaya hak kazanan 24 kursiyere Malatya Valisi Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, Belediye Başkanı Akın, eşi Nurten Akın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İşkur İl Müdürü Yaşar Karataş, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, tarafından sertifikaları verildi.

Sertifika töreninin ardından Yerel Gündem 21 Engelliler Platformu üyeleri tarafından hazırlanan, tiyatro ve folklor gösterileri, şiir ve müzik dinletileri Halk Eğitim Merkezi Salonunu dolduran davetliler tarafından büyük bir beğeniyle izlenirken, birçok sahne duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız