SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kentin Asayişi Açısından Karamsarız..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Malatyalılar Derneği (MMD) Başkanı Raşit Kısacık, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay'ın kentin en kalabalık yerinde saldırıya uğraması ve kentteki giderek çok ciddi boyutlara ulaşan asayişsizliğe tepki gösterdi.

Kısacık, yaptığı yazılı açıklamada özetle şöyle dedi:

"Malatya”mızda son günlerde meydana gelen olaylar, Malatya”da yaşayan tüm insanlarımızın bugününü de,yarınını da tedirgin eden boyuta ulaşmıştır.

Şöyle ki; Derneğimiz üyesi ve Devletin resmi bir kurumunun başındaki değerli bir yöneticimiz kentin göbeği sayılan ve kalabalık bakımdan en yoğunluklu yeri olan Akpınar”da bir grup gözü dönmüş kişi tarafından salt Devlet görevini yaptığı için, oğlunun işyerinde saldırıya uğramış, her türlü hakaretin yanı sıra, sopalı ve bıçaklı saldırı sonucu yaralanmıştır.

Bu vahim olay kentin asayişi ve güvenliği konusunda bizi daha da karamsarlığa itmiştir.

Önce bir Çocuk yuvasındaki rezaletle gündeme gelen Malatya, bu kez adeta asayişsizliği ile ülke gündemine gelmiş durumdadır. İnsanlarımız Akpınar, Cezmi Kartay, Eski Hal binası, Şire pazarı ve benzeri bölgelerde günlük yaşamını sürdürme ve ticaretini rahatlıkla yapabilme olanağından kuşku duymaya başlamıştır. Terör ve ekonomik nedenlerle ilimize yerleşen insanlarımız arasında bazı gözü dönmüş kişiler,bu yerlerde adeta çetecikler oluşturarak, özellikle Malatyalılar üzerinde baskı kurma çabasına girmişlerdir. Hatta nereden buluyorsa, bu cüretlerini yukarıdaki son örnekteki gibi sergileme çabasına girmişlerdir.

Bu kentte siyasiler yüzdelik oylar için Malatyalıları saf dışı bırakıp, onların oylarını tabiri caizse “Çantada keklik” görüyorlarsa, Malatya”ya hizmet yeminlerini unutuyorlarsa ve salt bu gerekçelerle kente ki bu tür saldırıları sorgulamıyorlarsa, çeşitli kesimlerden insanları görevlerinden alıp istifaya zorlayacaklarına kendilerin istifayı düşünmeleri Malatya açısından daha yararlı olacaktır.

Malatya”yı ve Malatyalılar”ı kötü örneklerle kimsenin göstermeye hakkı yoktur. BİZ MALATYALILAR OLARAK MALATYA”DA DEVLETİN GÜCÜNÜ HİSSETMEK İSTİYORUZ.

Kolluk kuvvetlerinin de AB kriterlerini örnek göstererek “Biz yakalıyoruz adliye serbest bırakıyor” gerekçesine sığınmamalarına inanmak istiyor, tüm delilleri ile suçluları adalet önüne çıkarmalarını bekliyoruz.."

MMD Başkanı, ayrıca Çocuk Yuvası'nda meydana gelen olayların tüm sorumlusu olarak Vali Osman Derya Kadıoğlu'nun görülmemesini ve faturanın Kadıoğlu'na kesilmemesini de istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız