SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kentin Güneyi 1. Derecede'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:20:18
'Kentin Güneyi 1. Derecede'
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Hekimhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Önal, depremden korunmak için jeoloji mühendislerinin önderliğinde yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi gerektiğini belirtti. 
     
İnönü Üniversitesi Tacan Yerleşkesi'nde ''Malatya ve Dolayının Depremselliği'' konulu konferans düzenlendi. 
     
Burada konuşan Önal, Türkiye'nin güneyinde Arap ve Afrika levhalarında kuzeye doğru bir itme söz konusu olduğunu belirtti. Bu hareketlilik olduğu sürece Türkiye'deki depremlerin de devam edeceğini vurgulayan Önal, halkın depremlere karşı hazırlıklı olması gerektiğine işaret etti. 
     
Malatya'daki deprem risklerini haritalar üzerinden gösteren Önal, kent merkezindeki ova kesimlerinde tehlikeler bulunduğunu kaydetti. 
     
Kentin güneyinin birinci derecede deprem bölgesi içinde olduğunu ifade eden Önal, Malatya ve civarında yaşanan depremlerin ne zaman ve kaç büyüklüğünde olduğuna ilişkin de bilgiler verdi. 
     
Depreme karşı öneriler de sunan Önal, halkın depremden nasıl korunması gerektiğini öğrenmesinin önemine dikkati çekti. Çürük binaların yıkılması, zemini kötü binaların sağlamlaştırılması ve yeni alınacak dairelerin zemin etüdü olup olmadığının halk tarafından kontrol edilmesi gerektiğini belirten Önal, ihtiyaç duyulan binaların sağlamlaştırılmasının önemini anlattı. 
     
Depremden korunmak için üniversite ve belediyelerin işbirliği yapması gerektiğini kaydeden Önal, ''Jeoloji mühendislerinin önderliğinde yeni yerleşme alanları belirlenmeli'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız