SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kentler Çocuklarındır' Programı..

A- A+ PAYLAŞ

AYDIN- ÇEKÜL Vakfı’nın, 2003 yılından bu yana yürüttüğü “Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı” 2008 yılı çalışmaları Tarihi Kentler Birliği (TKB) üyesi kentler olan Kuşadası, Kocaeli, Çanakkale, Denizli, Niksar, Gaziantep, Ordu, Beypazarı, Malatya, Kütahya ve Akşehir kentlerinde başlıyor. Kentler Çocuklarındır 2008 Programı’nın ilk eğitim uygulaması Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’ın desteği ile Kuşadası’nda 3-6 Ocak 2008 tarihlerinde yapılacak.

Bu program ile çocukların kentlilik bilincinin ve kültürel kimlik duygusunun gelişmesi, yaşadıkları kentin kültürel zenginliğinin farkına varmaları, kentlerinin birer “Kültür Elçisi” olmaları amaçlanıyor. 2008 yılında TKB ile ortaklaşa yürütülecek Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı kapsamında uygulama yapılacak her kentten, yaklaşık 30’ar çocuğa eğitim verilecek. ÇEKÜL Vakfı, kültür eğitimi konusunda Türkiye’de bilimsel ve teknik altyapısı kuvvetli, sürekliliği olan, kendini yenileyen ve temel eğitim sisteminin bir parçası olabilecek tarihsel, kültürel, bilimsel ve yerel bilginin, “kent-havza-bölge-ülke” ölçeğinde bir bütünlük halinde çocuklara ve eğitimcilere aktarılabileceği bir eğitim programı oluşturma çabası içerisinde. Hedeflenen eğitim programı, kentlerden başlayarak doğal, tarihsel ve kültürel varlıkların araştırılması, korunması ve bilginin genç kuşaklara aktarılmasında önemli bir kazanım sağlayacak.

Kentler Çocuklarındır 2008 Programı’nın ilk eğitim uygulaması Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’ın desteği ile Kuşadası’nda 3-6 Ocak 2008 tarihlerinde yapılacak. ÇEKÜL Vakfı, Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilmesi planlanan programda, sunuşların ve alan gezilerinin yanı sıra, öğrencilerin oluştururculuklarını ön plana çıkartan katılımcı eğitim yöntemleri kullanılarak bir kültürel eğitim programı verilecek. Eğitim çalışmalarının yapılacağı Kuşadası’nda, Kuşadası Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı Merkez Koordinatörü S.Yeşim Dizdaroğlu ve ÇEKÜL Vakfı Kuşadası Temsilcisi Dr. Ayşe Şerifoğlu’nun verdiği destek ile hazırlanan programda, konusunda uzman kişiler ve ÇEKÜL eğitmenleri Tuğçe Isıyel ve Oğuz Kaygalak’ın rehberliğinde üç gün boyunca kentin tarihi, coğrafi, arkeolojik, mimari ve folklorik özellikleriyle ilgili eğitim verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız